Idu na Siriju

Svoju sigurnost ne možemo prepustiti drugima

david cameron
VL FOTO
Autori: VLm, 24sata
26.11.2015.
u 13:22

Britanski premijer David Cameron založio se u parlamentu u četvrtak za zračne udare na ISIL u Siriji ističući da Velika Britanija ne može "prepustiti svoju sigurnost drugim zemljama".

- Mislim da moramo proširiti našu vojnu kampanju na ISIL i na Siriju - poručio je zastupnicima.

- Pogrešno je da Velika Britanija prepusti svoju sigurnost drugim zemljama i da očekuje da će zračne postrojbe drugih zemalja ponijeti teret i rizik napada na ISIL u Siriji kako bi se zaustavio terorizam ovdje u Britaniji -  rekao je.

Premijer je zanijekao tvrdnje da će na taj način učiniti od svoje zemlje metu za terorističke napade. Naglasio je zastupnicima da je Velika Britanija već ionako cilj ISIL-a te da je jedini način da se tom odupre odmah poduzeti akcije.

'Što duže dopustimo ISIL-u da jača u Siriji, veća će biti prijetnja'

- Moramo se pobrinuti za ISIL u Siriji, kao što to činimo u susjednom Iraku, kako bi se suočili s prijetnjom koju ISIL predstavlja u regiji i zajamčili našu sigurnost ovdje - istaknuo je Cameron. 

- Što duže dopustimo ISIL-u da jača u Siriji, veća će biti prijetnja - dodao je on.

On je pred parlamentarnim povjerenstvom za vanjske poslove branio svoje stajalište da London mora krenuti sa zračnim udarima u Siriji. To se povjerenstvo početkom studenoga izjasnilo protiv udara, ocjenjujući da bi se London trebao usredotočiti na diplomatske napore kako bi ondje vratio mir.

Od tada se situacija promijenila jer su napadi u Parizu 13. studenoga izazvali strahove u Britaniji koja se boji da će postati sljedeća meta IS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?