Nakon prijetnji

Svjedok ropstva Njemice pobjegao iz BiH i sada traži azil u Švedskoj

Sead
01.12.2012.
u 12:34

Svjedoci koji su se pojavili u istrazi slučaja o mučenju djevojke dobivaju prijetnje

Kada više nije mogao izdržati svakodnevne prijetnje smrću, Sead Makalić iz Gojčina kod Kalesije, koji je proljetos prijavio zlostavljanje Njemice Betine Signer (19) u selu Karavlasi kod Kalesije, pobjegao je s obitelji u Švedsku i zatražio azil. Tvrdi kako je prijetnje preko SMS poruka i preko poznanika dobivao od djevojčinih mučitelja Marinkovića.

Ugroženi i ostali svjedoci

- Sve su bile slične: da ću biti ubijen i da će mi dijete biti oteto - ispričao nam je Makalić, ne želeći otkriti u kojem gradu se trenutačno nalazi. Kaže da je odlučio više se ne vraćati u BiH.
- Dostupan sam sucima, ali što se tiče ostanka u BiH, tamo više nemam što tražiti - kategoričan je Makalić i dodaje kako se ne kaje što je slučaj prijavio policiji.
Makalić je jedan od glavnih svjedoka na suđenju Milenku (52) i Slavojki (45) Marinković, koji su optuženi za protupravno lišenje slobode na okrutan način. Oni se terete da su od 2005. pa sve do 17. svibnja držali zatvorenu i tada maloljetnu njemačku državljanku Bettinu Siegner, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške ozljede, izgladnjivali je i mučili.
- Prijeti mi i Milenkov brat, Mišo Marinković, koji je nekim ljudima navodno nudio 25.000 maraka da mi naude - tvrdi Makalić.
On dodaje da je spasio jedan mladi život, ali da je sada njegov ugrožen, te da u BiH nema nikakve zaštite. Priča kako prije razotkrivanja slučaja, koji je šokirao cijelu regiju, nije ni sanjao da će morati napusti svoju zemlju.

Negirali krivnju

U svom iskazu Betina Signer je do detalja opisala monstruozno iživljavanje supružnika Marinković, ali i ostalih članova njihove porodice.
Međutim, devojka je negirala da su je Marinkovići prisiljavali na seks, kako je za istrage tvrdio njihov susjed i glavni svjedok Sead Makalić, zahvaljujući kojem je i oslobođena iz zarobljeništva. Njen iskaz je potvrđen liječničkim pregledom. Suđenje paru Marinković, koji su zatočili Njemicu na svom imanju još krajem 2005., kada je imala svega 12 godina, počelo je u srpnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?