POTUKLI SE

Venezuela - okršaj u parlamentu, zastupnici završili s modricama

julio borges (1)
Reuters/PIXSELL
01.05.2013.
u 10:10

Oporba je prosvjedovala protiv mjere koja bi im onemogućila da govore u skupštini dok ne priznaju predsjednika Nicolasa Madura

Nesuglasice o nedavnim predsjedničkim izborima u Venezueli pretvorile su se u tučnjavu u parlamentu iz koje su mnogi zastupnici izašli s ozljedama, javlja Reuters. Oporba tvrdi da je sedam njihovih parlamentaraca napadnuto i ozlijeđeno tijekom prosvjeda protiv mjere koja bi im onemogućila da govore u skupštini dok ne priznaju predsjednika Nicolasa Madura.

Nasljednik preminulog Huga Chaveza na izborima održanima 14. travnja pobijedio je oporbenog kandidata Henriquea Caprilesa s 1,5 posto glasova razlike. Capriles je odbio priznati Madurovu pobjedu tvrdeći kako je tijekom izbora bilo nekoliko tisuća nepravilnosti.

Oporbeni zastupnik Julio Borges iz stranke Primero Justicia održao je konferenciju za novinare na kojoj se pojavio s okrvavljenim licem i modricom na oku. Unatoč napadu, poručio je kako će oporba nastaviti svoju borbu.

>> Zbog ruskog jezika izbila je masovna tučnjava u parlamentu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?