Objavljene snimke

Turska gomila vojsku na granici sa Sirijom

turska vojska
29.02.2016.
u 09:43

Ruska televizija tvrdi da službena Ankara nagomilava vojsku, tenkove i topove na granici Turske i Sirije

Televizija REN objavila je video snimke za koji tvrdi da dokazuju kako turska vojska gađa polože sirijskih Kurda i to sve u jeku primirja postignutog posredstvom Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.
 
Ruska televizija tvrdi da službena Ankara nagomilava vojsku, tenkove i topove na granici Turske i Sirije. Navodno je oružje je usmjereno na grad Kobani u Siriji koji je većinski naseljen sirijskim Kurdima, prenosi Klix. 

Novinari ruske televizije razgovarali su sa lokalnim kurdskim stanovništvom koje otvoreno optužuje vlasti u Turskoj da se prijateljski ponašaju prema borcima terorističke organizacije Islamske države.

Prema riječima stanovnika grada Jarabulus, koji se nalazi na sjeveru Sirije u blizini turske granice, objekti u kojima žive Kurdi redovito su pod napadima turske vojske. 

"Turski tenkovi su pucali i uništili ovu kuću prije pet dana", kazao je pripadnik kurdskih oružanih snaga, pokazujući na srušeni objekt.

U izvješću ruske televizije navodi se da je više od 200 ekstremista ušlo iz Turske u Siriju prvog dana primirja, a oko stotinu je stiglo u Raku, grad koji se i dalje smatra prijestolnicom Islamske države, kako bi pomogli u borbi s Kurdima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije