navigacija Svijet
spreman na sastanak

Tomislav Nikolić: Čim me i gdje Josipović pozove, ja ću doći

– U Srbiji se potpuno drugi zrak diše, potpuno drugi vjetar puše. Srbija će biti oslobođena kabineta, moći, sila, službi... – kaže srbijanski predsjednik.

Tomislav Nikolić: Čim me i gdje Josipović pozove, ja ću doći

Foto: AFP/PIXSELL

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za beogradski Danas, komentirajući regionalnu suradnju, izjavio je da bi s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem uskoro trebao službeno sastati.

– Susreo sam se s dužnosnicima iz Rumunjske, Bugarske, Makedonije, BiH, Turske i Crne Gore, a sada u Londonu i sa slovenskim ministrom. Ostala je Hrvatska. S gospodinom Josipovićem bi uskoro trebao imati i službeni sastanak. Čim me i gdje pozove, ja ću doći – rekao je Nikolić.

Kaže da očekuje da Srbiju do kraja godine posjeti Vladimir Putin, no da će možda prije toga otputovati u Rusiju.

– Moj cilj je posjetiti mnoge prijateljske zemlje, u interesu Srbije i njenih građana – dodao je.

Govoreći o svojoj političkoj ideologiji, Nikolić je rekao da je naprednjak – nacionalist i demokrat.

– Ne sramim se ni jednog ni drugog. Da sam nacionalist, optužuju me odavno, a da sam demokrat dokazat ću na funkciji predsjednika. Moja je pobjeda promjena koju će Srbija drastično osjetiti već do kraja ove godine, ali i promjena koja je Srbiji nedostajala. Je li to raskid s komunizmom, demagogijom, kvazidemokracijom – ne znam. Ali, u Srbiji se potpuno drugi zrak diše, potpuno drugi vjetar puše. Srbija će biti oslobođena kabineta, moći, sila, službi... – zaključio je srbijanski predsjednik.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške