razgovarao s dačićem

Thaci: Sporazumom o carinama Srbija priznala Kosovo

\'Kosovo\'s Prime Minister Hashim Thaci speaks during an interview with Reuters in Istanbul May 21, 2010. Thaci  welcomed NATO plans to reduce troop levels by two-thirds this year as a sign of confide
Reuters/Pixsell
01.02.2013.
u 09:40

Thaci je rekao kako ovaj sporazum omogućava "normalizaciju trgovinskih odnosa između dvije države, u skladu kriterijima EU" i "u potpunosti u skladu s kosovskim ustavom i zakonima".

Premijer Kosova Hashim Thaci izjavio je kako je dogovorom o naplati carina na sjeveru Kosova Srbija definitivno priznala državu Kosovo u području carina, prenose mediji u Srbiji.

Thaci je rekao kako ovaj sporazum omogućava "normalizaciju trgovinskih odnosa između dvije države u skladu s kriterijima EU" i "u potpunosti je u skladu s kosovskim ustavom i zakonima".

– Carinski sporazum znači da je Kosovo jedinstveno područje i da na cijelom teritoriju vrijede zakoni koji reguliraju ovo područje. Ovim sporazumom uspostavlja se vladavina prava u području carina na sjeveru Kosova i istovremeno se zaustavljaju nepravilnosti koje su tamo postojale – rekao je Thaci izvješćujući zastupnike u kosovskom parlamentu o posljednjim razgovorima s Ivicom Dačićem.

>>Haradinaj Thaçiju dao ultimatum: Želim biti novi premijer Kosova

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije