haićanska vlada potvrdila

Štete na Haitiju od uragana - 2 milijarde dolara

haiti
AFP
29.10.2016.
u 07:46

Od svih karipskih država koje je uragan Matthew pogodio početkom listopada najteže je bio pogođen Haiti.

Štete od uragana Matthewa, koji je poharao južni Haiti 4. listopada, procijenjene su na gotovo dvije milijarde dolara, priopćila je u petak haićanska vlada.

Studija Svjetske Banke i Međuameričke razvojne banke (IADB) procijenila je izravnu štetu i gospodarske gubitke na Haitiju na 1,89 milijardi dolara, izvijestili su predstavnici ministarstva gospodarstva i financija Haitija na konferenciji za novinare.

Od svih karipskih država koje je uragan Matthew pogodio početkom listopada najteže je bio pogođen Haiti.

Prema službenim podacima, stradalo je  546 ljudi, a gospodarstvo jedne od najsiromašnijih zemalja svijeta zbog razorne oluje izgubit će još  petinu bruto domaćeg proizvoda (BDP), rekli su dužnosnici.

Vjetrovi brzine od 250 kilometara na sat i ogromne količine kiše posebno su teško pogodili južni dio Haitija u kojemu je koncentrirana poljoprivredna proizvodnja

Više od 175 tisuća ljudi ostalo je bez krova nad glavom, a poljoprivredni sektor na Haitiju pretrpio je štete od oko 600 milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije