optimistična

Sloković se nada da će Haag uvažiti žalbe na presude

\'22.04.2010., Zagreb - Jadranka Slokovic, odvjetnica Zeljke Matkovic, djevojke koja je napala Gorana Bareta kada je pokusao prekinuti s njom, ispred Zupanijskog suda.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL\'
Davor Višnjić/PIXSELL
26.04.2012.
u 14:53

Jadranka Sloković smatra da trenutačna situacija omogućuje da se u Haagu donesu povoljnije odluke za osuđene generale

– Svi se nadamo da bi se mogle donijeti povoljne odluke. Ono što je dosad ukazivalo na to da ne ide sve dobrim smjerom jest činjenica da nije bila određena glavna rasprava. Riječ je i o dokazima koje je predložila obrana, ali ova situacija sada doista ukazuje na mogućnost da odluka bude bitno bolja i drukčija od smjera u kojem je dosad išao žalbeni postupak – prokomentirala je Jadranka Sloković pisanje Jutarnjeg lista koji je objavio da petorica najuglednijih sudaca Haaškoga suda namjeravaju ispitati je li Haaški sud pogriješio u presudi Mladenu Markaču i Anti Gotovini kada ih je osudio za prekomjerno granatiranje Knina i ostalih gradova u oslobodilačkoj akciji Oluja.

– To vam ja ne mogu reći – kazala je Sloković na novinarsko pitanje u čemu je bit stvari. – Sve je to stvar odluke vijeća, no ja se doista nadam da će prijedloge obrane, koji su zaista suvisli i usmjereni na konkretne stvari, žalbeno vijeće ipak uvažiti i da će sve to biti izvedeno na pravi način, kao što je i trebalo učiniti. Žalbene rasprave vode se u gotovo svim predmetima, a sada smo u situaciji da se iznose završne riječi obrane, odnosno završne riječi po žalbama, bez ijedne održane rasprave, osim sjednica vijeća koje su bile potpuno formalnog karaktera – kazala je odvjetnica s bogatim iskustvom u haaškoj sudnici.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:59 26.04.2012.

Slava nasim generalima. Brat za Brata Hrvat za Hrvata To je ono sta nasi politicari,ako ih se moze tako nazvati, neznaju......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?