vojska napreduje

Sirijska vojska ponovo otvorila autocestu Damask - Homs

hassan, sirija
VL
01.06.2013.
u 11:04

Pobunjenici su iz protesta raketirali libanonske gradove duž granice sa Sirijom u kojem je većina stanovnika šijitska

Sirijska režimska vojska odana Bashar Al-Assadu, uz pomoć boraca libanonskog Hezbollaha, nastavlja napredovati na svim frontovima u Siriji. Najveći uspijeh zabilježili su u provinciji Homs te u predgrađima Damaska.

Naime, sirijska vojska danas je zauzela Aljawadiye u predgrađu grada Qusair i na taj način steže obruč oko grada Qusaira u kojem se  već deset dana vode žestoke borbe između slobodne sirijske vojske potpomognute frontom Al Nusra, bliske Al-Qaidi, i s druge strane sirijske režimske vojske potpomognute Hezbollahom.

U gradu Qusairu koji se nalazi u potpunom okruženju vladine snage kontroliraju vise od 70 posto područja. Međutim, sirijska vojska neće  još ući  u grad zbog velikog broja ranjenih civila.

Naime, jučer je stigao apel iz bolnice u gradu u kojem se od međunarodne zajednice traži pomoć oko evakuacije 100-tinjak ranjenih civila. U međuvremenu, sirijska režimska vojska danas je ujutro, nakon tjedan dana žestoke borbe, uspijela potisnuti pobunjenike u predgrađu Damaska, Harasti, te ponovno otvorila autocestu koja povezuje glavni sirijski grad Damask s provincijom Homs i Sirijskom mediteranskom obalom.

Zbog gubitka na ratištu u Qusairu i u predgrađu Damaska, sirijski pobunjenici raketirali su libanonske gradove duž granice sa Sirijom u kojem je većina stanovnika šijitska, pristaše libanonskog Hazbollaha.

>>Assad: Od Rusa smo dobili prvu pošiljku projektila S-300

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije