Fantom hara bosnom

Serijski pljačkaš Pahuljica strah i trepet za trgovce u Banjoj Luci

'pahuljica06_nnn_bih_280212'
Foto: ''
1/5
04.03.2012.
u 12:01

U svakoj je pljački razbojnik imao vunene rukavice s motivom pahuljice, po kojem je dobio nadimak

Tajanstveni pljačkaš nazvan Pahuljica već punu godinu dana sije strah po banjolučkim trgovinama i mini marketima, a tamošnjoj policiji zadaje pravu glavobolju jer im svaki put poslije pljačke uspije izmaknuti za dlaku. Fantomski banjolučki pljačkaš dobio je naziv po snježnoj pahulji koja je izvezena na vidljivom dijelu crnih vunenih rukavica koje nosi za pljački.

Uzima čak i kovanice

Baš zbog toga “modnog” detalja na svojoj pljačkaškoj odori stekao je “slavu” u bosanskohercegovačkoj javnosti, koja s velikom pozornošću prati svaku njegovu pljačku. Žrtve njegovih pljački, koje ga najbolje opisuju, kažu da nije nimalo bezopasan jer je za svakog upada u trgovine bio naoružan pištoljem, a za jedne pljačke otprije nekoliko mjeseci, kako navodi policija, umjesto pištolja, imao je automatsku pušku. Na svu sreću, do sada ni jednom nije upotrijebio oružje, a žrtve svojih pljački uglavnom riječima uvjerava da mu bez ikakvog protivljenja predaju dnevni utržak iz blagajni. Kada maskiran uđe u trgovinu, pod prijetnjom oružja priđe jednom od zaposlenika te mu naredi da otvori blagajnu.

– Ne boj se, ne uzimam tvoj novac – kaže zarobljenom djelatniku pljačkaš Pahuljica i sam, bez ičije pomoći, iz blagajne pokupi plijen trpajući ga u džepove hlača, jakne, a neki put, ako je veći plijen, novac trpa i pod majicu.

Sudeći po onome što svjedoče žrtve njegovih pljački, Pahuljica je nemilosrdan u pražnjenu blagajni jer u njima ne ostavlja čak ni jednu kovanicu, nego ih s istom strašću kupi kao i novčane apoene od sto ili dvjesto konvertibilnih maraka. U dosadašnjim pljačkama banjolučki tajanstveni pljačkaš uglavnom je odnosio utržke od 200 do 4000 konvertibilnih maraka. A po riječima onih koji su ga vidjeli za vrijeme pljačke i po policijskim saznanjima, banjolučki pljačkaš Pahuljica mlađi je muškarac od 25 do 35 godina. Mršavijeg je izgleda, visok je između 185 i 195 centimetara, a po dosadašnjim pljačkama policija zaključuje da je vrlo hladnokrvan i smiren dok pljačka te da je usredotočen na svoj cilj. Kažu da ne preza od pljačke ni u trenutku kada je u trgovini više kupaca, a kada mu se, kojim slučajem, netko suprotstavi zna biti i nasilan.

A tu njegovu hladnokrvnost i smirenost policija je najbolje osjetila prošloga tjedna kada je Pahuljica opljačkao Konzumov market u banjolučkom naselju Starčevica. Naime, prilikom te pljačke, u kojoj je odnio mizernih 200 konvertibilnih maraka, Pahuljica je upao u zasjedu policijskih inspektora koji su u trenutku pljačke bili u neposrednoj blizini Konzuma.

Gledali kako bježi policajcima

Stanari zgrade u kojoj se nalazi Konzumova trgovina gledali su Pahuljicu na djelu i njegov obračun s policijskim inspektorima, koji su ga zakratko bili ščepali, ali im je uspio pobjeći.

– Dok je Pahuljica uzimao novac iz blagajne u Konzumu, u trgovinu su utrčali policijski inspektori koji su bili u blizini. Kao da su imali osjećaj da će baš tu trgovinu ponovno opljačkati Pahuljica. Naredili su mu da se preda, ali on se njihovu uhićenju žestoko opirao i na kraju im je za dlaku uspio pobjeći – ispričali su svjedoci posljednje Pahuljičine pljačke u Banjoj Luci.

Taj prizor pljačke iz Konzumove trgovine u Banjoj Luci, pišu tamošnji mediji, mirno su gledali i kupci koji su se za vrijeme Pahuljičina upada našli u trgovini, ali jedna je prisebna djelatnica došla do telefona i upomoć pozvala i uniformiranu policiju.

Iako su neki mještani naselja u kojemu je Pahuljica imao posljednju pljačku čuli pucnjeve iz vatrenog oružja, banjolučka policija je novinare izvijestila da policija nije upotrebljavala vatreno oružje. Posljednja Pahuljičina pljačka tako ga umalo nije stajala glave. Međutim, zahvaljujući svojoj snalažljivosti, uspio je pobjeći u posljednji trenutak, ali saznanja koja je policija dobila o njemu sigurno će im dobro doći da ga napokon otkriju i uhite

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije