Skandalozno

'Samo na minutu': Pilot dvaput zaspao na letu preko oceana

Elton John
Foto: DUŠKO MARUŠIĆ
1/2
01.03.2013.
u 10:00

Air New Zealand priznao je jučer da je pilot njihova Boeinga 777 zaspao u kokpitu tijekom leta iz Londona u Los Angeles, no poručili su da sigurnost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Air New Zealand priznao je jučer da je pilot njihova Boeinga 777 zaspao u kokpitu tijekom leta iz Londona u Los Angeles, no poručili su i da sigurnost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, piše Reuters koji je objavio i video o ovoj priči.

Zračna kompanija izvijestila je da je pilot navodno dva puta zaspao tijekom leta, ali i da nije bio jedini pilot u kokpitu. Pilot se izvlačio na to da je prije leta tijekom noći tri puta morao mijenjati hotelsku sobu zbog problema s klimatizacijskim sustavom.

"Samo kratko, oko minutu, minutu i pol u dva navrata"

Novozelandski ministar prometa Gerry Brownlee rekao je da ovaj incident neće dobro utjecati na reputaciju zračne kompanije. – Ovo neće izgledati dobro. Javnost nije zadovoljna kada piloti spavaju na poslu – kazao je ministar. Glavni pilot zračne kompanije Air New Zealand David Morgan kazao je da je pilot u dva navrata zaspao samo na otprilike minutu i pol. – Da, samo kratko, oko minutu, minutu i pol u dva navrata – rekao je Morgan.

 U Boeing 777 stane 332 putnika. Air New Zealand izvijestio je da neće kazniti pilota jer želi zadržati povjerenje svoga osoblja koje se neće ustručavati prijaviti slične incidente.

>>Mali zrakoplov promašio pistu i srušio se u šumi, pet poginulih

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije