Za opće pravo glasa

Prosvjedna groznica – Tisuće prosvjednika u Hong Kongu

Beijing, portal
screenshot/Reuters
01.07.2013.
u 10:04

Nezadovoljstvo građana potaknule su sve veće razlike u primanjima i rast cijena nekretnina, a nezadovoljni su i nepopularnim šefom grada Leung Chun-ying koji je na vlast došao prije godinu dana bez izbora.

Desetke tisuća prosvjednika izašlo je na na ulice Hong Konga na obljetnicu povratka pod kinesku vlast. Prosvjeduje se i protiv lokalnih vlasti, a neki od demonstranata nose britanske zastave i maske s likom Edwarda Snowdena. U poslijepodnevnim satima najavljen je marš na kojem se očekuje gotovo sto tisuća prosvjednika, javlja ABC News.

Nezadovoljstvo građana potaknule su sve veće razlike u primanjima i rast cijena nekretnina, a nezadovoljni su i nepopularnim šefom grada Leung Chun-yingom koji je na vlast došao prije godinu dana bez izbora. Na taj položaj postavili su ga članovi odbora grupe koju čini 1.200 elitnih biznismena. Oni su glasovali uglavnom prema željama Pekinga.

– Glavni cilj okupljanja jest da se zatraži istinska demokracija i ostavka Leung Chun-yinga, rekao je AFP-u organizator marša.

Međutim, približavanje tropske oluje Rumbije može pomutiti planove prosvjednika.

>>Više od milijun ljudi na ulicama Brazila, poginuo 18-godišnjak

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije