uhećene i ubojice?

Policija uhitila 20 islamista u vezi s ubojstvom petorke kod Skopja

Red Bull Base
Foto: Red Bull
1/2
01.05.2012.
u 16:25

Vjeruje se da su među uhićenima i ubojice četvorice mladića i jednog muškarca pored jezera u Smiljkovcima u blizini Skopja.

Makedonska policija u jutarnjim satima uhitila je 20 pripadnika radikalne islamističke skupine koji se sumnjiče da su povezani s petorostrukim ubojstvom 11. travnja, izvjestio je B92.

Makedonska ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je tom priliom da su uhićeni pripadnici radikalnih islamista iz Skoplja te da su optuženi za terorizam. Također je kazala kako su pojedini pripadnici sudjelovali u borbama protiv NATO snaga u Pakistanu i Afganistanu te da je kod nekih uhićenih pronađena je i veća količina oružja no za sada nema potvrde kako je riječ o oružju korištenom za izvršenje ubojstava.

Očekuje se kako će akcija će trajati još najmanje 24 sata, a u njoj sudjeluje više od 600 policajaca. Mediji nagađaju da se među uhićenima nalaze i ubojice četvorice mladića i jednog muškarca pored jezera u Smiljkovcima u blizini Skopja.

Iz policije su još poručili kako je motiv ubojstava zastrašivanje lokalnog stanovništva, a ubojice i žrtve nisu se poznavali, čime su uklonjena nagađanja kako je motiv ubojstava osveta. Na Youtubeu se pojavila i snimka uhićenja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?