RH ili Havaji

Policajci prije zime dobili nove odore, ali ljetne!

\'25.05.2010., MUP Savska, Zagreb -  Predstavljanje novih policijskih uniformi.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalović/PIXSELL
21.10.2010.
u 08:30

Riječ je o projektu za dugi niz godina, a ne o modnoj kolekciji za proljeće/ljeto 2010., kaže glasnogovornik Borovec

Kao što je u svibnju najavljeno, hrvatski policajci dobili su nove, lakše i prozračnije odore pa tako sada, u listopadu, zadužuju – ljetne uniforme!

– Zimske se prave – kazao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec.

Tebi majica, tebi cipele

– Najbolje da nam daju duple odore, pa da ljudi stave po dvije na sebe, da se ne smrznu – ironičan je predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić. On kaže kako je dobro da se u proizvodnju novih odora uopće krenulo, ali s prvim danom jeseni policajci su trebali dobiti zimske uniforme, a ne košulje kratkih rukava.

– Ako je policajac zrcalo države, a jest, onda je očito da ova naša država živi na Havajima – dodao je Jagić.

Doznajemo da su u nekim upravama policajci dobili po tri majice kratkih rukava, drugi su dobili hlače, nekima su podijeljene cipele pa im u skladištu kažu da će im sve dijelove ljetne odore kompletirati do svibnja iduće godine. Nove odore predstavljene su 25. svibnja, kada je uime MUP-a ministar Tomislav Karamarko potpisao 54 milijuna kuna vrijedan ugovor s Damirom Vitezom, direktorom tvrtke Čateks, nositeljem Zajednice ponuditelja koju čini deset hrvatskih tvrtki. Tim su se ugovorom proizvođači obvezali izraditi i isporučiti 19.360 kompleta ljetne policijske odore – 16.500 kompleta za temeljnu policiju, 1700 za interventnu, 400 za specijalnu policiju te za Upravu za posebne poslove sigurnosti. Najavljeno je da će se naručiti iste količine i zimske (još 60 milijuna kn) te svečane odore. Na opasku da će ljetne uniforme stići tek u jesen (spominjalo se da će dio biti isporučen za 60, a ostatak odora za 90 dana), glasnogovornik Borovec kazao je da je riječ o projektu za dugi niz godina, a ne o modnoj kolekciji za proljeće/ljeto 2010.

K'o paravojne formacije

– Dulje bi trajale da su podijeljene tek 2015. Sve je to s nekim zakašnjenjem. Pa zar nije dosta da policajci moraju moljakati uniforme i da su na cesti k'o paravojne formacije, svak u drukčijoj odori – rekao je Jagić. U projekt novih odora uključeni su predstavnici svih rodova policije te tri sindikata unutar Ministarstva.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije