Teško ubojstvo

Optužnica protiv Edija Mišića: Tužiteljstvo traži 40 godina zatvora

edi mišić
VL FOTO
01.02.2013.
u 16:37

Selena Macedo šetala se i fotografirala kada ju je Mišić zaskočio, vezao, razodjenuo i kuhinjskim joj nožem prerezao vrat

Edi Mišić (28) optužen je za teško ubojstvo meksičke državljanke Selene Graciano Macedo (31) na osobito okrutan i krajnje podmukao način za što može biti osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora od 40 godina. Meksička turistica ubijena je prošlog ljeta, 22. kolovoza 2012., u popodnevnim satima, na južnoj padini u Park šumi Marjan.

Selena se šetala i fotografirala, a Mišića se tereti da ju je uhvatio snažno rukama i fizičkom silom onemogućio njezin otpor, vezavši joj usta i ruke prethodno pripremljenom višeslojnom ljepljivom vrpcom. Tereti ga se da ju je potom odnio do ogradnog zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu na vratu zbog koje je iskrvarila i preminula. Radi prikrivanja zločina i težeg pronalaska tijela, tereti ga se da je tijelo ugurao u udubinu zida i prekrio ga zemljanim slojem sa suhim granjem i sasušenim borovim iglicama te kamenjem kako bi se uklopilo u prirodni ambijent. Motiv okrutnog ubojstva se ne spominje.

U optužnici je predloženo da se optuženom produlji istražni zatvor zbog bojazni da će na slobodi ponoviti kazneno djelo i zbog postojanja posebno teških okolnosti kaznenog djela, a što je optužno vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo.

>>Mišiću optužnica za ubojstvo Meksikanke, ne i za silovanje?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?