nove muke

Odvjetništvo BiH traži produljenje pritvora Purdi na šest mjeseci

Purda (1)
VL
03.02.2011.
u 12:33

Sud će vjerojatno do kraja tjedna donijeti odluku o zahtjevu državnog odvjetništva.

Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Suda BiH da vukovarskom branitelju Tihomiru Purdi produlji ekstradicijski pritvor na šest mjeseci, prenose 24 sata. Sud će vjerojatno do kraja tjedna donijeti odluku o zahtjevu državnog odvjetništva.

Zahtjev su objasnili procjenom kako će postupak odlučivanja o zahtjevu Srbije za Purdinim izručenjem potrajati. Dodaju da ga neće biti moguće dovršiti do 14. veljače.

Podsjetimo, Tihomir Purda je prije dva dana odgovarao pred Sudom Bosne i Hercegovine te objasnio zašto se protivi zahtjevu za izručenje Republici Srbiji, čije ga pravosuđe tereti za ratni zločin protiv zarobljenika i ranjenika. Rekao je da nije kriv za to kazneno djelo.

– Ja sam devet mjeseci proveo u logoru, u kojem sam svakodnevno mučen. Tjerali su me da jedem sol i papar, 12 sati morao sam stajati prislonjen uza zid dok su me udarali palicama. Drugi su mi put zadali nekoliko stotina udaraca po tabanima. Što god su nam dali da potpišemo, mi smo to učinili, samo da nas više ne tuku. Izbili su mi zube, imam oštećen jednjak i kralježnicu, a patim i od PTSP-a – kazao je tada u jednom dahu Purda pred Sudom BiH.

>>S. Purda: Djeca će se razboljeti, isključeno nam je i grijanje

>>Purda: U logoru su me mučili, a izjavu sam potpisao pod prisilom

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?