opasna misija

NY Times: Hrvatska zbog našeg teksta povlači vojnike s Golana

'18.06.2009., Kabul, Afganistan - Patrola s Hrvatskim vojnicima, vojnim policajcima na njihovoj redovnoj patroli po brdima i selima oko Kabula. Photo: Zeljko Lukunic/24sata'
Željko Lukunić/Pixsell
01.03.2013.
u 08:42

The New York Times piše da je Hrvatska demantirala prodaju oružja sirijskim pobunjenicima, ali da je premijer Milanović kazao kako su natpisi u medijima doveli vojnike u opasnost te da će ih povući zbog njihove sigurnosti

O tome da će Hrvatska povući svoje vojnike s Golanske visoravni zbog pisanja kako sirijski pobunjenici imaju hrvatsko oružje izvijestio je i The New York Times. Pišu kako Hrvatska ima otprilike 100 vojnika u mirovnoj misiji UN-a koji su zaduženi za održavanje krhkog mira između izraelskih i sirijskih snaga u demilitariziranoj zoni duž granice na Golanu.

– Odluka da povuče vojnike iz tog područja uslijedila je nakon što je New York Times u ponedjeljak izvijestio da je Saudijska Arabija osigurala veliku kupnju pješačkog oružja u Hrvatskoj – piše NY Times. Dodaju kako je Hrvatska demantirala prodaju oružja sirijskim pobunjenicima, ali da je premijer Milanović kazao kako su natpisi u medijima doveli vojnike u opasnost te da će ih povući zbog njihove sigurnosti.

>> Naši vojnici ne mogu samo otići, UN im prvo mora naći zamjenu

>> Zbog NY Timesa Hrvatska povlači svoje vojnike s Golanske visoravni

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?