sutra u bruxelles

Nikolić: To što želi Priština nikada neće biti moguće

Tomislav Nikolić portal (1)
01.04.2013.
u 15:28

Ako donesem odluku koja nije u interesu naših građana i oni njom ne budu bili zadovoljni, ja više neću biti predsjednik Srbije, kazao je Nikolić

- Ne zahtjevamo idealno, ne odbijamo ništa unaprijed, ali to što želi Priština nikada neće biti moguće - rekao je novinarima predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić u pauzi sjednice srpskog državnog vrha koja zasjeda o sutrašnjem nastavku dijaloga u Bruxellesu. Kako prenose mediji u Srbiji, Nikolić je rekao da na sutrašnji dijalog odlazi i Aleksandar Vučić što "odražava jedinstvo državnog vrha" te zamolio novinare neka ne postavljaju pitanja.

- Još je u tijeku sastanak na kojemu određujemo posljednje instrukcije. Predložio sam da u izaslanstvu bude i Vučić, i bit će, jer je to prilika da pokažemo jedinstvo državnog vrha - rekao je Nikolić dodajući kako izjave koje daju prištinski dužnosnici, "koji poručuju da neće popustiti u nastavku pregovora, ne djeluju ohrabrujuće", ali je i podsjetio da je "u Skupštini Srbije usvojena Rezolucija o Kosovu u kojoj stoji kako zajednici srpskih općina treba osigurati dodatna prava i za to treba osigurati jamstva EU".

- Ako donesem odluku koja nije u interesu naših građana i oni njom ne budu bili zadovoljni, ja više neću biti predsjednik Srbije. Ako se ja pitam, Srbija nikada neće priznati Kosovo, ako se ja pitam svi koji žive na Kosovu trebali bi živjeti bolje, mirnije i sigurnije, ako se ja pitam Srbija bi trebala biti dio EU - rekao je novinarima Nikolić dodajući kako će biti "teško objasniti građanima ako ne počnemo pregovore s EU, kao i to da smo zbog EU spremni svoju zemlju tretirati kao da je za prodaju".

>>Nikolić: Ako sve bude kako želi Kosovo, znak je da nas EU ne želi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?