uhićeno ukupno sedam osoba

Neredi u Švicarskoj: Uhićeno šest maloljetnika, među njima i građanin podrijetlom iz BiH

Screenchout
02.07.2023.
u 17:38

Pozivajući se na izvješće švicarske policije, "20.minuta" navodi da je nakon nereda u "Le Flonu" uhićeno šest maloljetnika, starosti između 15 i 17 godina, i švicarski državljanin star 22 godine, prenosi Avaz.

Sedam je osoba uhićeno nakon nereda u kojima su razbijani izlozi trgovina i prozori na stambenim zgradama te napadani policajci u centru švicarskog grada Lausane u subotu navečer, objavio je portal "20.minuta".

- Nadahnuti slikama francuskih nemira, pojedinci su se u subotu navečer okupili u "Le Flonu", pozivajući na širenje požara izvan granica Francuske. Takvi pozivi mogli su se vidjeti i na društvenim mrežama, uključujući Snapchat i TikTok - navodi portal, procjenjujući kako je u nemirima u Le Flonu, naselju u središtu Lausane, sudjelovalo stotinjak ljudi.

Pozivajući se na izvješće švicarske policije, "20.minuta" navodi da je nakon nereda u "Le Flonu" uhićeno šest maloljetnika, starosti između 15 i 17 godina, i švicarski državljanin star 22 godine, prenosi Avaz

- Među uhićenim maloljetnicima samo je jedan švicarski državljanin, dok su ostali porijeklom iz Portugala, Somalije, Gruzije, BiH i Srbije - ističe portal. 

Agencija Associated Press, citirajući policijske izvore iz Švicarske, tvrdi kako su policajci gađani kamenjem i Molotovljevim koktelima, nakon što su od mase na Le Flonu zatražili da se raziđe. 

Iz AP-ovog i drugih medijskih izvješća proizlazi da nije bilo ozlijeđenih u neredima ni na strani demonstranata, ni u policijskim redovima. Procjenjuje se da je nerede u Le Fonu suzbilo oko pedeset policajaca. U medijskim izvješćima naglašava se da je Lausane dio francuskog govornog područja u Švicarskoj te jedan od najbogatijih gradova u ionako prebogatoj Švicarskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?