KOMENTAR IZBORNIH REZULTATA

Jelušić (SDP): Sami smo si krivi. Postalo je opterećenje što Milanović nije htio dati ostavku

Večernji list
17.04.2024.
u 22:54

Ako želimo napredak RH, proeuropsku Hrvatsku, to mogu ostvariti pod vodstvom HDZ-a, svi koji se mogu oko toga okupiti, su dobrodošli , kaže Sunčana Glavak

U emisiji Večernjeg lista gostovali su Sunčana Glavak (HDZ), Ivo Jelušić (SDP) i Josip Jurčević (Domovinski pokret). Komentirali su prve rezultate Državnog izbornog povjerenstva prema kojima HDZ ima veliku prednost ispred SDP-a. 

- Velika izlaznost birača će davati veliki legitimitet. Prema do sada obrađenim podacima taj ogroman legitimitet jest u korist HDZ-a. Želim zahvaliti biračima jer ovo će biti treći mandat premijera Andreja Plenkovića - kazala je Sunčana Glavak. 

 

 

- Ima graničnih mandata, uvjerena sam da će HDZ biti s najvećim brojem mandata. Ako želimo napredak RH, proeuropsku Hrvatsku, to mogu ostvariti pod vodstvom HDZ-a, svi koji se mogu oko toga okupiti, su dobrodošli - kazala je. 

Jelušić očekuje da će SDP dobiti koji mandat više nego što su prvi rezultati DIP-a. 

- Još nisu obrađena velika biračka mjesta. SDP je nešto bolji nego što je bio na prethodnim izborima, HDZ je nešto lošiji nego što je bio, nemaju većinu u Saboru. Birači su HDZ malo kaznili. SDP su malo nagradili, sami smo si krivi, imali smo bolju poziciju. S kandidaturom Zorana Milanovića je balon jako dignut gore, tada je rejting jako porastao. Nažalost se to počelo topiti iz dva razloga, u određenoj fazi je postalo opterećenje što Zoran Milanović nije htio dati ostavku i drugi što je ušao u nepotrebnu polemiku s nekim ministrima iz HDZ-a - kazao je Jelušić. 

- Domovinski pokret prije četiri godine nije postojao na parlamentarnim izborima, ovi rezultati pokazuju da je Domovinski pokret uvjerljivo najviše rastao - kaže pak Josip Jurčević. 

- Budućnost Hrvatske je sigurno Domovinski pokret. Nisu nas uspjeli razoriti - kazao je i dodao kako ne vidi razlog za raslojavanje Domovinskog pokreta. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije