preliminarni rezultati

Izbori na Kosovu: Pobjeda koalicije oko Ramuša Haradinaja

Profimedia
12.06.2017.
u 07:50

Prema preliminarnim rezultatima izvanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, najviše glasova osvojila je koalicija Demokratske partije Kosova (DPK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Inicijative za Kosovo čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj.

Prema posljednjim informacijama nevladine organizacije Demokratije na djelu, na osnovu prebrojanih 87,31 posto glasova na izvanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, na prvom mjestu po broju osvojenih glasova je koalicija oko Haradinaja sa 33,1 posto glasova, javlja Beta. 

Na drugom mjestu je pokret Samoopredjeljenje sa 26,6 posto glasova, dok je na trećem mjestu koalicija Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse novo Kosovo (ANK) i Alternative sa 25,3 posto.

Prema istim podacima Srpska lista je osvojila 4,8 posto glasova, dok su sve ostale stranke koje su sudjelovale na jučerašnjim izborima osvojile 10,1 posto glasova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije