zbog osvete

Grupa Al-Shabab preuzela odgovornost za napad na avion u Somaliji

avion
13.02.2016.
u 18:26

Somalijska islamistička grupa Al-Shabab preuzela je odgovornost za napad na avion koji se dogodio početkom veljače, javlja Anadolu Agency (AA).

U priopćenju koje je izdao Al-Shabab, a prenosi ga BBC, navodi se da je napad osveta za zapadnjačke obavještajne operacije u Somaliji.

Ubrzo nakon napada avion Airbus kompanije Daallo Airlinesa u kojem su bila 74 putnika prinudno je sletio na aerodrom u Mogadishu s kojeg je poletio dvadesetak minuta ranije. Pilot aviona bio je Vladimir Vodopivec (64) iz Srbije.

U ovom napadu poginula je jedna osoba, za koju se sumnja da je bio bombaš. On je nakon što je eksplozija stvorila rupu na trupu aviona ispao iz njega. Eksplozija se dogodila dvadesetak minuta nakon polijetanja na visini od oko 3.300 metara, kabina aviona je ostala bez pritiska, ali nije bio oštećen upravljački sustav, pa je pilot uspio prizemljiti letjelicu.

Somalijske vlasti objavile su video snimak na kojem se vidi kako putnik preuzima laptop u kojem vjeruju da je bila bomba. Na snimku čovjek u narančastoj jakni hoda s muškarcem u plavoj košulji koji drži laptop. U jednom trenutku im prilazi čovjek sa šeširom i preuzima laptop.

U vezi s ovim napadom somalijske vlasti do sada su uhitile više od 20 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije