izbori 18. lipnja

Rama: Albanija će se na izborima distancirati od svoje prošlosti

09.05.2017.
u 11:58

Premijer Edi Rama obećao je napredak u ključnoj reformi sudstva i drugim reformama u izgradnji države ukoliko njegova stranka pobijedi na parlamentarnim izborima koji se održavaju idućeg mjeseca.

Obraćajući se u ponedjeljak u Beratu na sastanku sa mladima koji glasuju po prvi put, premijer Rama je rekao da će njegova vladajuća Socijalistička partija pogurati reformističke napore da se sudski sustav Albanije "pročisti" od korumpiranih sudaca i tužitelja, javlja albanska novinska agencija ATA.

- Albanija će se 18. lipnja jednom zauvijek distancirati od svoje prošlosti. Mi ćemo 18. lipnja krenuti naprijed na teškom putu izgradnje države i mi ćemo pročistiti Albaniju od korumpiranih sudaca i tužiteljaa. Izbori 18. lipnja od presudne su važnosti jer će jasno definirati budućnost države - rekao je čelnik vlade.

Lider socijalista je kazao da je glavna oporbena Demokratska partija odlučila bojkotirati izbore jer se boji sudske reforme.

- DP je odlučila bojkotirati izbore i ući u slijepu ulicu zbog straha od sudske reforme, a koji je svladao njeno rukovodstvo. Oni se strašno boje i ne žele implementaciju sudske reforme i izbore, te pokušavaju zastrašiti sve koji žive u ovoj zemlji - rekao je Rama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije