ZNAK KARAMARKU

Doris Pack nagovarala J. Kosor da se ne natječe za čelo HDZ-a

Tomislav Karamarko (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
06.06.2012.
u 12:00

Postupak njemačke europarlamentarke tumači se znakom da će pučani lako prihvatiti novog šefa HDZ-a

Novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prvi će se put predstaviti europskim kolegama na sastanku Europske pučke stranke 28. lipnja u Bruxellesu, druženju koje lideri europskih stranaka desnog centra redovito organiziraju uoči velikih summita EU. Međunarodni tajnik HDZ-a Davor Stier u protekla dva dana u Bruxellesu je pripremao teren za Karamarkov prvi posjet od preuzimanja HDZ-a. 

Vreća za udaranje

Stier je u ponedjeljak, na sastanku predsjednika EPP-a s međunarodnim tajnicima svih stranaka koje su članice te grupacije, izvijestio europske kolege o rezultatima unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Priču o Karamarku kao novom licu HDZ-a ponavljao je i u neformalnim razgovorima koje je imao u protekla dva dana. Kako neslužbeno doznajemo od europskih pučana, poruka je koju dobivaju ovakva: Karamarkov HDZ okreće novu stranicu, nitko iz novog Predsjedništva ne može se nikako povezati s aferama iz prošlosti i suđenjem koje se odvija u Zagrebu, a na kojemu je HDZ kao pravna osoba jedan od optuženika. “HDZ više nije vreća za udaranje”, čulo se u kuloarima izvan dvorane u kojoj su europski pučani preksinoć imali konferenciju o zapadnom Balkanu, u organizaciji europarlamentarke Doris Pack. – Karamarko je na unutarstranačkim izborima dokazao da ima velike organizacijske sposobnosti, još samo treba tome dodati sadržaj – čuli smo iz neslužbenih izvora tezu kojom se europski pučani pripremaju za prihvaćanje Karamarka. 

Odradila svoje

Kako smo neslužbeno doznali iz izvora bliskih Doris Pack, ali i novom vodstvu HDZ-a, ta njemačka europarlamentarka navodno je u povjerljivom razgovoru rekla Jadranki Kosor da bi i za nju i za stranku bilo bolje da se ne kandidira na stranačkim izborima. Ako je ona zaista smatrala da je J. Kosor odradila svoje i da HDZ-u treba novo vodstvo, to možda govori o tome da će europski pučani bez problema prihvatiti Karamarka kao novog predsjednika HDZ-a.  S podrškom europskih pučana, pa i na osobnoj razini, ponosili su se i Ivo Sanader i J. Kosor. Vidjet ćemo koliko će to značiti Karamarku.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?