Jezivi ritual:

Curicama vrućim kamenjem "peglaju" dojke...

Jezivi ritual:
31.03.2016.
u 13:18

Običaj 'peglanja grudi' djevojčica potječe iz Kameruna, a postoji i u Nigeriji, Beninu, Čadu, ali i Velikoj Britaniji. Djevojčicama, od kojih su neke stare tek 10 godina, se brutalno žele ukloniti dojke pa ih po grudima udaraju vrućim kamenjem, štapovima, lopaticama, čekićima... Mučenje traje više tjedana, ponekad i mjesecima, a 'tretman' se ponavlja dva puta dnevno.

Mučiteljice su uglavnom njihove vlastite majke koje žele spriječiti rast grudi svojih kćeri kako bi ih učinile manje poželjnim muškarcima i time spriječile da zatrudne prije braka. Zbog toga je žrtvama i počiniteljima teško ući u trag.

U Kamerunu je svaka četvrta djevojčica žrtva ove stravične prakse koja se proširila i Velikom Britanijom među pripadnicima južnoafričke zajednice u Londonu i Birminghamu.

Jake Berry , konzervativni član parlamenta, prošlog je tjedna pozvao na kriminalizaciju 'peglanja grudi'. Upozorio je da je oko 1000 djevojčica u Velikoj Britaniji osakaćeno.

Ukazao je na to da službe za zaštitu djece i policija vrlo malo znaju o toj praksi, kako zbog toga što nisu obučeni za prepoznavanje znakova, tako i zbog toga što i ne znaju da ona postoji. Smatra da je vlada odgovorna za njihovu edukaciju, prenosi 24sata.hr

Istakao je da bi se 'peglanje grudi' trebalo zakonski definirati i izjednačiti s obrezivanjem žena kako bi se zdravstveni stručnjaci obučili za prepoznavanje znakova, javlja BBC .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije