jablanica

Svečano otvorena sportska dvorana u Jablanici

Jablanica
Foto: FENA
24.09.2016.
u 13:00

 Novoizgrađena sportska dvorana u Jablanici, sinoć je svečano otvorena uz prisustvo od preko 2000 gledalaca.

Ukupna vrijednost radova na projektu sportske dvorane iznosi preko 6.000.000 KM, a do sada je u potpunosti izgrađen sportski dio objekta.

Kapacitet dvorane je oko 2000 mjesta sa teleskopskim tribinama, a objekat raspolaže i salom sa fitnes, terenom za borilačke sportove, te modernim svlačionicama za sportiste i sudije, prostorijama za službena lica, parketom površine preko 1500 metara kvadratnih i opremom usklađenim po najvišim međunarodnim standardima, tako da se u njoj mogu odigravati međunarodne rukometne, košarkaške, odbojkaške i futsal utakmice.

Objekat sportska dvorana raspolaže sa osvjetljenom podzemnom garažom sa više parking mjesta te otvorenim parking mjestima oko dvorane.

Događaju su, pored čelnika općine Jablanica, prisustvovali županijski i federalni ministri, te predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić.

Nakon prigodnog obraćanja gostima županijskog ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Rašida Hadžovića te i federalne ministrice obrazovanja i nauke Elvire Dilberović, svečani čin otvaranja upriličio je Salem Dedić, načelnik općine Jablanica.

Dedić se u svome obraćanju zahvalio svima onima koji su pomogli realizaciju toga projekta.

- Zahvalio bih se posebno Federalnoj Vladi koja je pomogla realizaciju ovoga projekta, ali i svima onima koji su na bilo koji drugi način pomogli da dočekamo svečani čin otvaranja, kao i našem Općinskom vijeću, koji su zajedno sa mnom iznijeli ovaj projekat i omogućili da dočekamo svečani čin otvaranja. Ovo je strateški projekat na koji je općina Jablanica i stanovništvo naše općine čekalo mnogo godina. No doživjeli smo taj svečani čin i ono što me posebno raduje jeste to što  će naša općina kao i država BiH imati jednu prelijepu sportsku dvoranu, u kojoj će sport i sportski kolektivi kako iz općine Jablanica tako i iz cijele države BiH, ali i šire imati priliku igrati utakmice, i što će ovo sigurno pomoći još boljem razvoju sporta - kazao je Dedić.

 Prisutni su nakon svečanoog otvaranja mogli uživati u kulturnom zabavnom programu i izvedbama domaćih interpretatora Nine Behrema, Miralema Ramića, Aida Husrepa, i Adila Šćuka, te kulturno umjetničkog društava "Prijatelji", folklornog ansambla "Neretva", kao i kulturno umjetničkog društva iz Đevđelije.

 Po završetku ceremonije otvaranja, upriličen je vatromet, kao i prva košarkaška utakmica u novoizgrađenoj sportskoj dvorani između domaćeg Košarkaškog kluba "Turbina" i Košarkaškog kluba "Bosna" iz Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?