Široki Brijeg

Svečano otvoren gradski autobusni kolodvor koji je odličan primjer javno-privatnoga partnerstva

01.06.2016.
u 10:00

Ovo je odličan primjer javno-privatnog partnerstva – naglasio je širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević na svečanom otvorenju gradskog autobusnog kolodvora u Širokom Brijegu. Voditelj programa otvaranja Marinko Karačić i direktor tvrtke Miškić-bus Tomislav Čolak upoznali su mnoštvo nazočnih iz svih sfera društvenog života o tome kako je ovaj kolodvor građen na načelima javno-privatnog partnerstva s pravom gradnje između širokobriješke tvrtke Miškić-bus, kao investitora i nositelja gradnje, te Grada Širokog Brijega. Pravo građenja osnovano je isključivo radi gradnje, upravljanja i razvoja gradskog autobusnog kolodvora s pratećim sadržajima u korist nositelja prava građenja na rok od 30 godina, u skladu s izvedbenom tehničkom dokumentacijom koja je izrađena u tvrtki Urbis-86.

Vrijednost investicije je milijun i pol konvertibilnih maraka, a ukupna površina iznosi gotovo 4000 četvornih metara, od čega 3500 kvadrata partera i 500 metara četvornih zatvorenog objekta za temeljne sadržaje – čekaonice, garderobu, sanitarije, info-pultove i prometni ured. Tu su i prateći sadržaji, kao što su caffe-bar, fast food, tobacco-shop, knjižara i kopirnica.

Na 3500 četvornih metara parkirnog prostora nalazi se deset natkrivenih perona, zelenilo i pristupna staza koja omogućuje siguran dolazak i odlazak učenika do obližnje škole.

Kolodvor je blagoslovio fra Alen Pajić, nastupile su Širobriješke mažoretkinje i članovi KUD-a “Biloševica”, a na prigodnom domjenku zasvirali su “Mokarski tamburaši”.

Miškić-bus sa sjedištem u Širokom Brijegu vrši usluge prijevoza putnika već 20 godina. Ova uspješna tvrtka u privatnom vlasništvu bavi se i svim vrstama turističkih aranžmana, a sve uspješnije širi svoje poslovanje pa se tako bavi marketingom, nudi najam vozila, posjeduje i vlastitu benzinsku crpku, servis za pranje i održavanje vozila, a uz sve to i stalno ulaže u vozni park i edukaciju djelatnika. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?