mostar

Svečano obilježena 25. obljetnica utemeljena HVO-a

asdasdasd
08.04.2017.
u 13:30

25. obljetnica utemeljenja HVO-a u organizaciji HNS BiH i odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića obilježena je danas u Mostaru.

Nakon svete mise za poginule i umrle branitelje u katedrali Marije Majke Crkve uslijedio je mimohod s ratnim zastavama te polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomenika na Rondou. Poslije toga održana je svečana akademija u HD Herceg Stjepan Kosača, prenosi Pogled.ba

"Hrvatsko vijeće obrane prvo je stalo u obranu BiH kada to drugi još nisu bili u stanju. S druge strane HVO je u združenom pohodu zajedno s Hrvatskom vojskom i Armijom BiH oslobodio BiH te nam omogućio mir. Naravno, ovaj jubilej i ovu svečanost organizira HNS i to je jedna poruka i sama činjenica da danas i jučer zapravo nazočimo ovako velikom i veličanstvenom obilježavanju govori o našoj odlučnosti i našoj spremnosti i sposobnosti da se izborimo i za jednaku poziciju hrvatskog naroda u BiH, ali i BiH koja će biti sposobna za euroatlantske integracije", kazao je predsjednik GV HNS Božo Ljubić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije