navigacija Vijesti
FOTO: Druženje u Grudama i Čapljini

Svečano obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U jednom od najljepših domova za starije i nemoćne osobe u BiH, domu Vita, dan je proslavljen uz roštilj, slastice i sjajan glazbeni program

Foto: Vecernji.ba

Cijeli svijet je jučer slavio Međunarodni dan starijih osoba, a velikoj obljetnici koju su Ujedinjeni narodi izglasali 14. prosinca 1990. godine, i koji se od 1991. proslavlja 1. listopada, uključila se i BiH. 
U jednom od najljepših domova za starije i nemoćne osobe u BiH, domu Vita, dan je proslavljen uz roštilj, slastice i sjajan glazbeni program, kojeg je uveličao Hrvatski plesni klub Grude, guslar Jure Miloš, grudski gangaši i tamburaški sastav Zlatne strune iz Širokog Brijega.
Ravnateljica doma Marija Ćorluka povodom Međunarodnog dana starih i nemoćnih osoba uputila je čestitku svim korisnicima, sugrađanima i sugrađankama starije životne dobi te im poželjela dobro zdravlje i puno lijepih trenutaka, uz prigodnu izreku “Dati dio sebe, dati ga drugom, ljudski je i nježno i nikada nam ne uzima koliko nam vraća.” Korisnici doma bili su oduševljeni programom, što je za Večernji list potvrdila i upraviteljica doma Vita u Grudama Mila Leko.

Obilježavanje u Čapljini

Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i ovaj je put posebnim aktivnostima obilježila Međunarodni dan starih osoba. U Caritasovu Domu za stare i iznemogle s hospicijem “Betanija” u Čapljini za štićenike ove ustanove i njihove goste priređen je bogat program. - Ovo je zahvala Caritasa i Betanije svim našim štićenicima za svaki onaj dan proveden s njima ovdje u Čapljini ali i za sve ono što su ti vrijedni ljudi učinili kroz svoj život. Sve je ovo kao jedan presjek onoga što inače činimo i pružamo našim štićenicima svaki dan kroz godinu a sada smo to evo podijelili i sa našim dragim gostima i prijateljima. Kapacitet Doma i hospicija je popunjen i naši štićenici svaki dan imaju prigodu za razne aktivnosti a naravno mnogima je ipak najdraža sveta misa koju slušaju u našem Pastoralnom centru -istaknuo je za Vecernji.ba ravnatelj Doma za stare i iznemogle s hospicijem "Betanija"  Čapljina Ante Bender.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške