posljednjih godina povećao se broj pljački i u Hercegovini

Suvremeni razbojnici u napade idu pod djelovanjem droga

laboratoriji,droga,marihuana
PUZ
11.05.2015.
u 09:40

- Pljačke su brutalnije, razbojnici sve hrabriji, govori nam jedan visoki policijski dužnosnik dok razgovaramo o pljačkama i načinima izvođenja istih u Hercegovini. Proteklih godina policija ima više posla, a podrška od države koju brane odavno nije na zadovoljavajućoj razini. Ali protiv kriminala moraju se boriti.

Osjećaj budnosti

Problema s razbojnicima ima, a razloga je više. Nedavno se u medijima pojavio tekst o “dopingiranim zombijima”, kako su nazvani suvremeni kriminalci Njih je posljednjih godina sve više i u našem podneblju. - Takvi su danas najčešći i oni kada krenu u izvršavanje kaznenog djela, ne mare za strah, nemaju emocije. Ako je potrebno, riješit će se onoga tko im se nađe na putu jer oni ne mogu normalno razmišljati s obzirom da u napade idu pod utjecajem različitih nedopuštenih sredstava. Imali smo takvih niz primjera u prethodnom razdoblju - govori nam službenik. A ta sredstva su sintetičke droge koje osobi daju osjećaj budnosti i euforije. - Većinom su to droge u obliku tableta, ili pak marihuana. Razbojniku je važno da se ohrabri, a na koji način to mu i nije previše važno, govori nam. Uz to, potrebna im je i fizička snaga, a ona se postiže sve češće anabolički androgenim steroidima. - Svjedoci smo da pri uhićenjima sve češće padaju mlađi momci, ‘nabildani’ koji izgledaju zastrašujuće. Najveći dio njih snagu stvara na umjetan način. Povećavaju se mišići, ali i agresivnost, pomoću anaboličkih steroida. Danas se najviše s takvima suočavamo, a toga bi u budućnosti moglo biti još više jer su takva sredstva dostupna u svim bolje opremljenim trgovinama, a ako mjerodavne agencije ne stave tu supstanciju na listu zabranjenih, ona je onda legalna - govori nam.

Dublja pozadina

Realno, takve supstancije uništavaju zdravlje. Onda, ili netko iste koristi kako bi popravio vlastiti izgled ili zbog snage koju dobiva za izvršavanje kriminalnih radnji. Sjetite se da je pred kraj prošle godine u autobusu jedne tvrtke pronađeno 10 tisuća komada tableta i 32 ampule steroida. A svaka takva priča ima puno dublju pozadinu - govori nam. Smatra da se protiv “dopingiranih zombija” treba boriti rigoroznijim kaznama nakon uhićenja, ali i kvalitetnijom obukom policajaca jer su oni najvažniji štit.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
japrimorac
07:19 15.05.2015.

Zasto uvijek marihuanu prikazujete u losem smislu? Nitko nikad nebi opljackao,napao ,ukrao ili se bilo kako obijesno ponasao kad zapali joint! Marihuana umiruje a ne to sto vi govorite da "dize" i da ljudi ne mogu razmisljat normalno pod utjecajemm THC-a! Stvarno neznam jel to vase neznanje ,glupost ili vam placaju da objavljujete takve neistine!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije