sjednica

Sutra izvanredna sjednica Doma naroda PFBiH, proračunski rebalans na dnevnom redu

sjednica
01.12.2016.
u 11:17

Nakon što je Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio rebalans ovogodišnjeg federalnog proračuna, o tome će se sutra izjašnjavati i Dom naroda također na izvanrednoj sjednici.

Ovogodišnji federalni proračun, na osnovu rebalansa, treba da bude umanjen za 81,6 milijuna KM u odnosu na sadašnji, odnosno da iznosi 2.517.180.917 KM.

Iz Federalne vlade kao predlagača rebalansa, između ostalog je obrazloženo da do kraja ove godine neće biti doznačen novac od projekta DPL (kredit za razvojnu politiku) Svjetske banke i druga tranša Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) te su zamijenjena alternativnim izvorima financiranja, odnosno primicima od domaćeg pozajmljivanja.

Rashodi proračuna su smanjeni za 16,3 milijuna KM. Troškovi za plaće, naknade i doprinose smanjeni su za 10,3 milijuna KM kao rezultat moratorija na zapošljavanje, koji Vlada provodi od 2015. godine, navedeno je između ostalog u obrazloženju.

Uporedo s prijedlogom proračunskog rebalansa, u parlamentarnoj proceduri je prateći akt - Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju proračuna, te će se Dom naroda, kao i Zastupnički, izjašnjavati i o tom aktu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije