sarajevo

Sutra Festival 'Kao nekad pred Božić'

Kao nekad pred Božić
06.12.2016.
u 10:29

Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2016", koji već tradicionalno svake godine u osvit blagdanskih dana Sarajevo obogati posebnom atmosferom, bit će održan sutra u Bosanskom kulturnom centru.

Misija Festivala fokusirana je na davanje doprinosa afirmaciji bh. kulture, kao i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH, a posvećen je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. I ovaj će put, u 17. izdanju, ponuditi bogat program satkan od obrada tradicionalnih božićnih pjesama, pop-rock obrada božićnih pjesama te popularnih pjesama izvođača iz BiH i regije.

Također, publici će se predstaviti i brojna folklorna i kulturno-umjetnička društva iz BiH i Hrvatske, prezentirajući bogatu tradiciju i običaje na ovim prostorima, kao neprocjenjivo bogatstvo BiH.

Program je prilagođen raznolikom glazbenom ukusu svih generacija, a prožet je božićnim motivima. Namijenjen je ne samo katolicima već svim bh. građanima, u želji da se stvori blagdanska atmosfera te doprinese suživotu i toleranciji.

Nastupit će neka od najeminentnijih imena glazbene scene iz BiH i regije, a bit će predstavljeni i običaji Zapadnohercegovačke i Županije posavske da bi se pokazalo što više običaja i kulture katolika u BiH, kao i četiri ansambla Kulturno-umjetničkog društva "Seljo".

Tereza Kesovija, Đani Maršan, Vlado Kalember, Lado Leskovar, Ivo Amulić, Zorica Kondža, Seid Memić Vajta, Matko Jelavić, Dražen Žerić Žera, te grupa "Stijene" neki su od izvođača koji će se muzičkim izvedbama predstaviti ovdašnjoj publici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije