košarka

Sutjeska u ABA ligi bez uplaćene kotizacije

sirokileo01_nnn_bih_26012015
03.09.2015.
u 06:30

Crna Gora će tako poslije dugih jedanaest godina imati dva predstavnika u tom košarkaškom natjecanju

Crnogorski mediji su prenijeli kako je Sutjeska iz Nikšića postala četrnaesti član regionalne ABA lige. Crna Gora će tako poslije dugih jedanaest godina imati dva predstavnika u tom košarkaškom natjecanju.

Prije desetak godina, točnije u sezoni 2003./2004. u tom natjecanju nastupao je i Lovćen iz Cetinja. Do zadnjeg trenutka nije se znalo tko će biti četrnaesti član regionalne ABA lige za sezonu 2015./2016.

Na adresu nekoliko regionalnih košarkaških klubova stigla je ponuda iz ABA lige za sudjelovanjem u tom natjecanju uz plaćenu kotizaciju od 150.000 eura.

Od klubova kojima su ponuđene kvalifikacije, ostali su samo Sutjeska i doprvak Bosne i Hercegovine Široki Brijeg.

Širobriježani su odustali uputivši pismo bordu regionalne ABA lige kako bi igrali pod uvjetom ako ih se oslobodi visoke uplate, ističući, kako neki klubovi još nisu platili dugovanja od prijašnjih sezona, a i ove sezone navodno uplatu nije izvršila Union Olimpija.

Pored toga, ni Sutjeska, koju su proglasili četrnaestim članom, nije platila potrebni iznos već se ističe, kako su platili samo dio, a da će preostali dio uplatiti ovih dana.

Očito, ako je suditi prema dostupnim informacijama, čelništvo regionalne ABA lige nije uvažilo zahtjeve kluba s Pecare, kluba koji je dvanaest sezona igrao u tom natjecanju, već se predalo interesima novca, a što je krovna europska košarkaška organizacija FIBA stalno isticala kao temeljni razlog zbog kojega su htjeli takvu košarkašku ligu i suspendirati.

Zasigurno je očekivati kako će FIBA dobiti informaciju o novčanim potraživanjima čelnika regionalne ABA lige i nije isključena i mogućnost njene suspenzije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije