Međugorje

Susret organizatora hodočašća

medjugorje
09.02.2016.
u 07:00

U novoj dvorani svetišta Kraljice Mira u Međugorju od 29. veljače do 4. ožujka održat će se 23. međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje. Budući da će, kako je predviđeno, tema ovogodišnjeg susreta biti “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk 6, 36), očekuje se da će na tom svojevrsnom i korisnom seminaru sudjelovati velik broj voditelja spomenutih skupina sa svih strana svijeta. A budući da je broj mjesta ograničen prostorom, zainteresirani bi svoj dolazak na taj susret čim prije trebali prijaviti. Predavač i na ovogodišnjem seminaru bit će poznati međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Programom je predviđeno da će sudionici susreta svakodnevno u prijepodnevnim satima nazočiti klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu, zatim predavanjima i razgovorima s predavačem, a u poslijepodnevnim satima u radu po jezičnim skupinama, večernjem molitvenom programu, zajedničkoj molitvi na Križevcu i Brdu ukazanja, iznositi iskustva i sudjelovati u drugim aktivnostima. Budući da je međugorski fenomen potaknuo mnoge u cijelom svijetu na izdavanje različitih publikacija, organizatori su uputili poziv sudionicima da sa sobom ponesu ili u Međugorje na drugi način dostave časopise, okružnice, novine, knjige, audio i videozapise te ostale publikacije, a pojedince i organizacije, koji posjeduju privatnu arhivu vezanu uz međugorska događanja, pozvali su dostaviti njihove originale ili preslike kako bi svu tu vrijednu dokumentaciju sakupili i trajno sačuvali u arhivi Informativnog centra Međugorje. Navedeni materijali s podacima pošiljatelja mogu se donijeti osobno ili dostaviti na adresu Informativnoga centara “Mir” Međugorje. Kažimo i to da će se i na ovogodišnjem susretu organizirati simultano prevođenje za sve jezične skupine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?