Danas u 13 sati snage će odmjeriti Vitez i Travnik

Susjedski derbi najvažnija je utakmica jeseni za obje momčadi

nogomet
Foto: Zvonimir Čilić
23.11.2014.
u 10:06

Travničane bi zadovoljio i bod, dok Vitežanima “igra” samo pobjeda koja donosi mir, stabilnost i optimizam

U goste Vitezu dolazi Travnik i po mnogim ocjenama to je za obje ekipe najvažnija utakmica jeseni. Riječ je o susretu susjeda, starih i ljutih sportskih rivala, ujedno i sportskih prijatelja, a uz to bod(ovi) iz ovoga susreta za obje momčadi “zlatom će se vagati”. Istina, Travničane bi zadovoljio i bod, dok Vitežanima “igra” samo pobjeda koja donosi mir i stabilnost.

Čvrsti i iskusni

Tako razmišlja i iskusni lijevi bočni Viteza, dobri i pouzdani Tomislav Čuljak koji je stigao u Vitez iz vinkovačke Cibalije i dobrim igrama potvrdio da je pravo pojačanje te već sada jedan od ključnih igrača momčadi Viteza.

- Iako ne poznajem dovoljno Travničane, znam iz razgovora sa suigračima da je riječ o čvrstoj i iskusnoj momčadi, a kada se tomu doda da je ovaj susret srednjobosanski i susjedski derbi, susret starih rivala, onda je jasno kakva nas borba i utakmica čekaju. Međutim, za sve ono što Travničane krasi mi imamo kvalitetan odgovor. Uz maksimalni angažman svih koji dobiju trenerovo povjerenje, uz potporu naših vjernih navijača, uvjeren sam, ostvarit ćemo pobjedu. Bodovi osvojeni protiv Travnika za nas imaju krucijalnu vrijednost jer pobjedom ulazimo u mirnu zonu, a predstojeće blagdane i zimsku stanku proveli bismo sretni i zadovoljni, s optimističnim mislima na proljetni nastavak, poručio je pouzdani Čuljak.

Očekuje se korektna borba

Velikim oprezom, s maksimalnim respektom Travničana, utakmicu čeka i trener Viteza Ante Miše. -Pred nama je zahtjevna utakmica. Želim i nadam se kako će sve proteći u ozračju korektnosti, prije svega na tribinama jer uvjeren sam, na terenu će biti žestoka ali korektna sportska borba. Pobjeda bi nam donijela mir, a sve drugo nemir, nesigurnost, neizvjesnost u proljetnom nastavku - kaže trener Miše i ističe kako trener Travnika Husnija Arapović dobro poznaje momčad Viteza koju je početkom sezone i trenirao. -Iako je to u izvjesnoj mjeri i prednost, ja ne bježim od uloge favorita u ovom susretu. Igramo na svom terenu, tako ćemo se i postaviti, a hvala Bogu, osim Alića koji je u susretu sa Sarajevom dobio crveni karton, svi ostali su zdravi, orni za borbu i spremni pobijediti. No, za to ćemo morati odigrati najbolje što znamo i uvjeren sam i da hoćemo. Sve drugo za nas bi imalo teške posljedice - dodao je Miše. Iako nije potvrđeno, očekuje se da će Vitez utakmicu početi u sljedećem sastavu: Živković, Jurčević (Livaja), Pezo, Miloš (Jurčević), Čuljak, Jurić, Kapetan, Šantić, Vidović, Smriko i Hećo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije