Milorad Dodik

Suradnja s federalnom Vladom nakon rekonstrukcije

dodik
Zoran Grizelj
14.06.2012.
u 16:13

Dodik je kazao da ako federalna Vlada želi partnerstvo mora se sačekati rekonstrukcija

Predsjednik Republike Srpske(RS) Milorad Dodik najavljuje da će RS surađivati s predstavnicima Federalne vlade o svim pitanjima koja nisu na štetu RS-a.

„Ako Federalna vlada želi partnerstvo mi smo za to otvoreni, ali moramo sačekati rekonstrukciju", rekao je on u izjavi novinarima u Bijeljini i dodao da RS odgovara stabilna struktura vlasti na prostoru cijele BiH koja će obavljati poslove u okviru svojih nadležnosti i ustavnih pozicija, a ne vlast koja će se baviti špekulacijama. Dodik je, kako su prenijeli mediji u RS-u, kazao da prvo treba sačekati na rekonstrukciju Federalne vlade jer je očigledno da ima dosta proceduralnih problema i da neće ići sve lako kako su mnogi očekivali.

"Ne bavim se time što je odgovornost ljudi u Federaciji, ali očigledno da je Federacija svih proteklih godina bila generator problema BiH i da su ti problemi pokušavani da se rješavaju tako što su delegirani na nivo BiH, a onda spuštani u RS", ustvrdio je Dodik i dodao da to više nije moguće jer Federalna vlada ima svoju odgovornost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?