Mostar - Montegrotto

Suradnja kroz nordijsko hodanje i biciklizam

nordic_nnn_bih_30112015
01.12.2015.
u 07:00

Ova dva grada njeguju veliko prijateljstvo, a sastanak je održan na prijedlog Udruge "Nordijsko hodanje - Zdrav korak"

U prostorijama Odjela za društvene djelatnosti grada Mostara održan je sastanak predstavnika udruga biciklizma i nordijskog hodanja koje djeluju u Mostaru i talijanskom gradu Montegrotto Terme. Ovaj sastanak održan je na prijedlog Udruge "Nordijsko hodanje - Zdrav korak", a kako Mostar s Montegtottom njeguje dugogodišnje prijateljstvo, prijatelji predvođeni Silviom Nardom s oduševljenjem su prihvatili poziv na suradnju, piše Večernji list BiH.

Uobičajena slika u Italiji

Iako je nordijsko hodanje u Bosni i Hercegovini aktivnost koja je tek u začecima, u Italiji je tradicija, jednako kao i biciklizam. Montegrotto ima urađene pješačke staze u gradu i izvan njega, te 97 km biciklističkih staza u prvom prstenu oko grada. Uobičajena je slika na gradskim ulicama susresti bicikliste i nordijce koji imaju svakodnevne aktivnosti u različitim terminima koje kombiniraju s opuštanjem u bazenima termalne vode. Nakon što su na sastanku prezentirali aktivnosti udruga, uslijedilo je potpisivanje sporazuma o prijateljskoj suradnji između Udruge "Nordijsko hodanje - Zdrav korak" i "Nordic Walking Terme Eugene".

Posjet na proljeće

Dogovoreno je da predstavnici mostarskih udruga posjete Montegrotto na proljeće, gdje će se praktično upoznati s aktivnostima udruge "Nordic Walking Terme Eugene".

Ovog vikenda prijatelji iz Italije upriličili su u Mostaru izložbu slika talijanskog umjetnika Attilija Melata, koja je održana u Centru za kulturu pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Mostara. Članice Udruge "Zdrav korak" pružile su potporu talijanskim prijateljima dolaskom u velikom broju na ovu izložbu, posebice zbog toga što umjetnik Melato svih 24 izloženih slika daruje Mostaru u trajno vlasništvo.

Izraženo je iznimno zadovoljstvo što je ostvarena suradnja ovih udruga, uz nadu da će biti duga i uspješna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?