Rukomet

Šuman prekida nirvanu dugu dva desetljeća

03.01.2017.
u 08:00

Početak godine u bh. rukometu, pa i sportu, obilježit će dvotjedne pripreme reprezentacije. To se do sada nije glasilo. Planske pripreme reprezentacije bile su prava rijetkost. Praksa je bila okupiti reprezentaciju, prije kvalifikacijskih utakmica održati kraće pripreme i onda što bude! Kao uvod uoči okupljanja A vrste, ostale su se rijetko zvale, a ženska nikako već nepuno desetljeće, od zaposlenika rukometnog ureda ispaljivane su jadikovke kako novca nema, kako reprezentacija nije ničija briga i slično. U posljednji tren bi se nešto “skucalo”, i tako su vuci bili siti i ovce na broju. Izbornici su posao s reprezentacijom odrađivali obično kada bi ostali bez drugih angažmana, a u Rukometnom savezu, izgleda, analize rada nisu ni pravili, ako i jesu, onda je za njih ostajala uskraćena javnost. Ustvari, javnost se zavodila svojevrsnom patriotskom retorikom posuđenom iz analiza Gundulićeva “Osmana”, pri čemu je najuspješniji bio na izborničkoj stolici nezasluženo dugoročni Dragan Marković. Popularni Marka bi odmah po pristizanju u Sarajevo ispalio svoju čuvenu “ostavit ćemo srce na parketu”. Uglavnom, umjesto srca, reprezentacije su češće na parketu ostavljale bodove. Na takav ugođaj nisu imuni bili ni neki reprezentativci koji bi pri odrađivanju reprezentativnih obveza “dahnuli dušom” od “drila” u europskim klubovima. S takvim ugođajem na početku izborničkog mandata susreo se Šuman koji je s reprezentacijom u kvalifikacijama za EP 2018. u Hrvatskoj startao neuspješno.

BiH je izgubila od Španjolske, a onda (ne)očekivano i Austrije doma, pa sada i nema Bog zna kakve izglede vidjeti dogodine Lijepu Našu. Čovjek ga je morao žaliti dok je na time outima igračima na ploči crtao akcije, uz pomisao – nisu oni na to navikli, moj Bilale... Uglavnom, poslije početnih posrtanja, Šuman, koji očito ne voli gubiti, zasukao je rukave i sada je tu gdje jest, s reprezentacijom u Makedoniji. S Makedoncima koji se pripremaju za SP BiH će odigrati tri utakmice zatvorenog tipa 3., 4. i 5. siječnja, zatim po povratku dvije u Beogradu, sa Saudijskom Arabijom 7. i Behreinom 9. siječnja. Pripremama tu nije kraj, slijedi 7 dana rada na Ilidži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije