Veliko iznenađenje

Sulejman Tihić smatra da je SNSD održao obećanje a Čović nije

sulejman tihic
Arhiva VL
22.10.2012.
u 16:16

Tihić tvrdi da je prije glasanja dobio obećanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da neće glasati za smjenu

Predsjednik SDA Sulejman Tihić nemalo je iznenađen raspletom događaja na današnjoj sjednici Doma naroda PSBiH te tvrdi da je prije glasanja dobio obećanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da neće glasati za smjenu, odnosno da će glasanje HDZ-a slijediti glasanje SNSD-a. SNSD je, rekao je Tihić, održao obećanje, a Dragan Čović nije.

"Razgovarao sam i s predstavnicima SDS-a koji su obećali da će biti suzdržani. Vidjeli ste glasanje i oni koji se pozivaju na legitimitet i zaštitu nacionalnog legitimiteta izbacuju iz vlasti stranku koja je na lokalnim izborima dobila najjači nacionalni legitimitet. Toliko o njihovoj iskrenoj politici", kazao je Tihić. SDA će nastaviti raditi, dodao je, u interesu države BiH. Kada je u pitanju sutrašnje glasanje o smjeni Zlatka Lagumdžije, Tihić je kazao da će SDA glasati za njegovu smjenu jer smatra da je SDP odgovoran za postojeću krizu.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krtica
19:07 22.10.2012.

Pa zar je ovaj ikada vodio "iskrenu politiku"? Po onoj Safeta Isovica: Obecanje ludom radovanje!

TE
tedo
19:37 22.10.2012.

konacno je pocelo da kvislinzi polako idu u istoriju . Ovaj smrad nek ide i nek se ne vraca. Vrijeme je za sposobne a ne za vjerski podobne i poslusne,

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?