Europarlamentarka

Šuica u Mostaru: BiH nema alternative za euroatlanski put!

Dubravka Šuica
Youtube Screenshot
13.09.2015.
u 13:37

Nakon nadavnog posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović Mostaru, u najvećem hercegovačkom gradu održao se još jedan značajan događaj. Naime, od 11. do 13. rujna održala se godišnja međunarodna konferencija Paneuropske unije Bosne i Hercegovine na temu „Bosna i Hercegovina između Daytona i Bruxellesa“ na kojoj je sudjelovalo više od 100 predstavnika vlasti BiH, međunarodne zajednice, diplomatskog zbora, paneuropskih organizacija iz nekoliko država, na čelu s predsjednikom Međunarodne Paneuroske unije Alainom Terrenoireom, i europarlamentaraca, među kojima je voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu i potpredsjednica Parlamentarnog izaslanstva Europske unije za odnose s BiH Dubravka Šuica.
„Stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i BiH i prihvaćanjem Reformske agende situacija u BiH se polagano mijenja i daje nadu da su političari istinski opredjeljeni za novi pristup prema euroatlanskim integracijama“, rekla je zastupnica Šuica.
Europska zastupnica Šuica je navela kako je veliki optimist kada je u pitanju ova zemlja i da vjeruje u budućnost Bosne i Hercegovine, ali naglašava kako nikakva međunarodna zajednica, niti bilo tko ne može riješiti BiH probleme ukoliko se sami čelnici bosansko-hercegovački stranaka ne dogovore.
„Treba doći do dogovora među političarima, a sigurno da će svi u tome pomoći i Europski parlament i sve ostale institucije“, zaključila je Šuica.
Konferencijom se obilježava 20. obljetnica Paneuropske unije BiH kao i 20. obljetnica  potpisivanja Daytonskog sporazuma, a i na ovogodišnjoj konferenciji usvojena je Deklaracija koja će biti upućena svim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije