lažna dojava

Suđenje Sanaderu odgođeno za 12 sati zbog lažne dojave o bombi

bomba sanader (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/4
18.11.2011.
u 08:52

Zgrada suda odmah je evakuirana, a na teren su izašli policijski pirotehničari koji obavljaju protueksplozijski pregled.

Uoči nastavka suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu, koje je trebalo početi danas u 9.30 sati, na zagrebački Županijski sud stigla je dojava o postavljenoj bombi.

Zgrada suda odmah je evakuirana, a na teren su izašli policijski pirotehničari koji obavljaju protueksplozijski pregled.

Neslužbeno doznajemo da će ročište biti nastavljeno u 12 sati.

Bivšem premijeru i bivšem predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu danas bi trebalo biti nastavljeno suđenje za zloporabu položaja, ratno profiterstvo i primanje mita.  Prošlog je tjedna optužnica za Hypo spojena s onom za slučaj Ina – MOL prema kojoj se Sanadera tereti da je uzeo 10 milijuna eura mita kako bi pogodovao MOL-u, odnosno kako bi MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom, iako na to nije imao pravo.

>>Sanader: Kategorički odbacujem Ježićeve optužbe o mitu

Jučer su na klupu za svjedoke sjeli Vladimir i Tomislav Kurelec koji su govorili o svom rođaku Eugenu Laxi, a danas bi trebali svjedočiti poduzetnik Robert Tafra i bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić čije se svjedočenje nestrpljivo iščekuje s obzirom na to da su Sanader i njegova obrana upravo njega prozvali da je potpisao ugovor s Hypo bankom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?