Pronađeno tijelo Stjepe Arlovića

Stjepino tijelo locirali prijatelji uz pomoć podvodne ribarske kamere

30.06.2016.
u 10:00

Trodnevna potraga za Stjepom Arlovićem (38) iz Oštre Luke kraj Orašja okončana je pronalaskom njegova beživotna tijela u šljunčari Jegmeč nedaleko od njegove kuće. Potraga je trajala od subote kad je prijavljen nestanak Arlovića, da bi tijelo locirali njegovi prijatelji koji su zadnje sate proveli upravo s njim pokraj šljunčare. Tijelo su pronašli u ponoćnim satima, na drugoj obali, osamdesetak metara od mjesta gdje je Arlović navodno zaplivao.

Zatajenje srca

Njegovo tijelo locirali su uz pomoć podvodne ribarske kamere, oslonjeno na jedan panj, na dubini 5-6 metara. Izvlačenje tijela utopljenika trajalo je do jutarnjih sati, kad je mrtvozornik iz Pelagićeva utvrdio smrt utapanjem, s uzrokom najvjerojatnijeg zatajenja srca tijekom plivanja.

Uvjeti za traženje, ističu ronioci, bili su vrlo otežani zbog slabe vidljivosti i brojnih rupa na dubini oko 15-ak metara.

Kako je sezona kupanja uvelike započela, ovaj tragičan događaj sigurno će biti veliko upozorenje svim kupačima, djeci i njihovim roditeljima na velike opasnosti od kupanja na kojekakvim jezerima, šljunčarama i ribarskim revirima. Prijatelji i njegovi susjedi navode kako je Stjepo bio dugogodišnji plivač, stoga su svi bili u nevjerici kako je došlo do utapanja.

Nakon spoznaje alarmirali su sve u selu, obavijestili policiju i započeli potragu koja je potrajala više od 60 sati.

Kako navedeni dio naselja Oštra Luka, po Daytonskom sporazumu, pripada Republici Srpskoj, istragu o ovom slučaju preuzeli su inspektori MUP-a Republike Srpske.

Nakon pronalaska tijela pokojnog Arlovića, svi ističu odličnu suradnju i koordinaciju mještana Oštre Luke, pripadnika MUP-a RS-a, ronilaca iz Modriče i Lukavca te pripadnika Specijalne policije MUP-a Republike Srpske iz Banje Luke koji su uložili puno napora kako bi pronašli tijelo utopljenika.

Branitelj i iskreni prijatelj

U pomoć su priskočili i lokalni lovci koji su pretražili teren oko šljunčare.

U selu su svi ožalošćeni i iznenađeni velikom tragedijom, a za Stjepu rodbina i prijatelji imaju samo riječi hvale.

Iza pokojnog Stjepe Arlovića ostala je tužna obitelj, supruga, malodobna kćerka (13) i sin (3) godine, tri brata i četiri sestre te uplakana i ožalošćena majka Ruža. Bio je branitelj dragovoljac u Domovinskom ratu, omiljen u društvu i iskren prijatelj.

O svojoj obitelji skrbio je obavljajući vodoinstalaterske poslove, a kratko je branio boje lokalnog NK 19. srpanj iz Oštre Luke. Ukop pokojnika obavljen je jučer na mjesnom groblju u Oštroj Luci.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije