BIO BLIZU POTPISA

Srpski nogometaš veličao Vojislava Šešelja pa ostao bez angažmana u Hrvatskoj

BIO BLIZU POTPISA
24.01.2017.
u 14:12

Nogometaš Sutjeske iz Foče Vladimir Radović ostao je bez angažmana u Hrvatskoj jer je simpatizer ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Radović je bio pred potpisom za trećeligaša Zmaja iz Makarske, ali kaže da nije dobio radnu dozvolu, prenosi Vecernji.hr

- Ljudi iz kluba predali su zahtjev, ali on je ekspresno odbijen, a kao razlog navedeno je to što sam veličao u prošlosti Vojislava Šešelja. Tajnik kluba rekao mi je da je u subotu izašao jedan članak u tamošnjim novinama o meni kao o nekome tko veliča razne zločince iako Šešelj nikada nije osuđen - rekao je Radović za Blic i dodao:

- Nisam član ni jedne stranke i imam pravo simpatizirati koga hoću, ali to me skupo koštalo u BiH i Hrvatskoj gdje se politika umiješala u sport. Evo, sada javno kažem da simpatiziram Vladimira Putina, ali se nadam da mi vrata nekih zemalja Europske unije i SAD-a neće biti zatvorena.

Podsjećamo, raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda (ICTY) oslobodilo je vođu srpskih radikala Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH. ICTY je u presudi utvrdio da je dio govora Vojislava Šešelja, za koje je Tužiteljstvo tvrdilo da su huškački, predstavljalo poziv na progon. No oslobođen je krivnje jer nije dokazana uzročno-posljedična veza tih govora s konkretnim zločinima. Kontroverzni  Šešelj od tada likuje, a često i krajnje neukusno provocira Hrvate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije