Na pomolu nova kriza državne vlasti

Srpske stranke izlaze iz vlasti ako se obnovi tužba Srbiji

30.01.2017.
u 07:00

Bošnjačke vlasti zasigurno će podnijeti zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije u predmetu za ocjenu je li se u BiH dogodio genocid te kakva je uloga te zemlje u proteklom ratu, a taj potez vrlo izvjesno dovest će do krize u državnoj koaliciji. Kako doznaje Večernji list, na posljednjem sastanku čelnika vladajućih stranaka, srpski predstavnici su izravno upitali predsjednika SDA Bakira Izetbegovića glede ishoda revizije tužbe protiv Srbije, a on se pred svima u pet navrata pravdao kako je to izvan njegove moći te da će bošnjačka strana podnijeti zahtjev za reviziju tužbe.

Loš rejting

To je, međutim, izazvalo oštro protivljenje stranaka iz RS-a čiji su predstavnici izravno zaprijetili napuštanjem državne koalicije. Ova bi situacija s povlačenjem svih dužnosnika mogla kulminirati u sljedećih desetak dana, odnosno eventualno do podnošenja zahtjeva za reviziju tužbe protiv Srbije...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?