Papa Franjo upozorio mlade:

Sreća nije u vlastitoj udobnosti i video igrama

Papa Franjo
31.07.2016.
u 10:27

Papa  Franjo je u subotu navečer upozorio mlade na opasnost da ih vlastita udobnost i video igrice "ošamute i otupe" pozvavši ih da ne budu ravnodušni prema patnjama drugih.

Papa se u subotu navečer obratio mnoštvu od više od milijun ljudi, po procjeni sigurnosne službe, okupljenih na golemom travnjaku u Brzegiju, petnaestak kilometara od Krakova. To bdjenje, uobičajeni dio programa Svjetskog dana mladih održano je nepuna 24 sata prije kraja "Katoličkog Woodstocka", kako nazivaju SDM smjerajući na glazbeni festival organiziran u kolovozu 1969. na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, javlja Hina.

Pošto je salušao svjedočenja troje mladih koji su snagu za svoje životne teškoće crpili iz vjere - Poljakinja sklona svjetovnom načinu života i bivša grješnica, sirijska kršćanka iz Alepa koja je živjela "okružena smrću" i bivši ovisnik o drogi iz Paragvaja koji je raskinuo sve veze s obitelji - Sveti Otac je pozvao mlade da se bore protiv "opasnog mrtvila koje je ponekad teško prepoznati" a nastaje kada se "sreća zamijeni s kaučem".

"Na kauču se osjećamo ugodno, mirno i sigurno. Kauč, kakvi su sada u modi, s masažom, tako da u njemu možeš i spavati - jamči nam sate mira kako bismo se mogli prenijeti u svijet video igrica i sate provoditi za računalom (...) Padnemo u san da to i ne primijetimo, postanemo ošamućeni i tupi dok drugi, možda ne oni najbolji, nego oni koji su budni - odlučuju o budućnosti umjesto nas", rekao je.

Pozvao je one bolje stojeće da se ne udaljuju od patnje drugih.

"Vremenu u kojemu danas živimo ne trebaju mladi s kauča, nego mladi u cipelama, još bolje, u kopačkama".

"Nismo došli na svijet da bismo 'vegetirali' ... nego da ostavimo traga".

Mladi koji su došli s vrećama za spavanje, spremali su se provesti noć na trgu pod otvorenim nebom čekajući misu u nedjelju kojom se završava Svjetski dan mladih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?