THEREZA MAY U BRATISLAVI:

Spremna sam uporabiti nuklearno oružje protiv Rusije

THEREZA MAY U BRATISLAVI
29.07.2016.
u 11:19

Premijerka Velike Britanije Thereza May izjavila je na press-konferenciji u Bratislavi da je spremna uporabiti nuklearno oružje za zastrašivanje.

Thereza May je bila u radnoj posjeti Slovačkoj koja trenutno predsjedava EU. Novinar slovačke televizije TV3 je u vezi s debatom u britanskom parlamentu prošlog tjedna o nuklearnom potencijalu ove zemlje postavio pitanje Therezi May: „Je li britanska premijerka spremna iskoristiti oružje protiv Rusije?“

„Zaista, proteklog tjedna je održano veoma važno glasanje u parlamentu o nastavku našeg nuklearnog programa. Tijekom debate je postavljeno pitanje bi li ja bila spremna iskoristiti nuklearno oružje u cilju zastrašivanja. Moj odgovor je bio ’da‘“, odgovorila je May, prenosi Sputniknews.com.

Parlament Velike Britanije glasao je za modernizaciju nuklearnog štita zemlje,. Prema programu „Trident“, najskupljem programu Oružanih snaga Velike Britanije, predviđena je izgradnja četiri podmornice koje mogu nositi nuklearne i termonuklearne bojeve glave.

Projekat modernizacije predviđa zamjenu podmornica klase „Vangard“ novim podmornicama tipa „Suksesor“ od 2030. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?