Premijer liga BiH

Željezničar u 93. minuti srušio Široki Brijeg!

Sportsport
02.10.2023.
u 20:03

Željezničar je u derbi susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine svladao Široki Brijeg s 2:1. Do pobjede je Željezničar stigao golom Sulejmana Krpića u 93. minuti.

Željezničar dobro otvara meč. Plavi su krenuli ofanzivno, ali nisu uspjeli stvoriti neku veliku šansu pred protivničkim golom.

Gosti su u 18. minuti prvi put zaprijetili. Udarac Ćavara dobro brani Muftić, a zatim deset minuta kasnije golman Plavih ponovo pravi sjajne stvari na golu. Bio je to novi udarac Ćavara kojeg je obranio, a zatim skida zicer Musi na nestvaran način.

Željezničar u 39. minuti dolazi do prednosti. Amoah je odlično proigrao Semira Štilića koji izlazi sam pred Tomića i rutinski pogađa za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Mogla je razlika na odmoru biti i veća, ali Plavi nisu imali ni sreće. Cocalić u 44. minuti pogađa prečku nakon prekida, a u nastavku akcije se spetljao Amoah i nakon prvih 45 minuta Željezničar je imao prednost od 1:0, piše Sportsport.

Trener gostiju Marijan Budimir u nastavku uvodu nigerijskog napadača Stephena Chinedua i to mu se odmah isplatilo jer je u 54. minuti ovaj nogometaš asistirao za Kpana koji postiže pogodak za 1:1.

Krenuo je potom Željezničar po novo vodstvo. Tomić u 57. minuti sjajno skida udarac Štilića, zatim je udarac Cocalića izbacio neko od defanzivaca Širokog s gol-linije.

Prepustili su gosti inicijativu izabranicima Nermina Bašića. Nije međutim domaći sastav napravio previše sve do 73. minute kada je uslijedila brza kontra. Amoah probija po lijevoj strani, zaposlio je Drlju, a ovaj pogađa prečku protivničkog gola.

Tražili su potom domaći penal. Smatrali su da je jedan igrač Širokog igrao rukom, sudac Sivac se nije oglasio.

Široki je čekao šanse iz kontri, a iz jedne takve je u 82. minuti prijetio Capan, no njegov udarac odlazi pored gola domaćeg tima čiji trener Bašić potom baca sve karte na napad uvođenjem Gasala i Haračića.

Zatresao je u 86. minuti Sulejman Krpić mrežu protivnika. Međutim, podignuta je zastavica pomoćnog suca i od gola nije bilo ništa.

Pokušao je domaći tim na sve načine doći do pobjedničkog gola. Sve su karte bačene u napad, kružilo se oko gola gostiju s Pecare, no nije bilo završnog udarca.

Gosti su u prvoj minuti nadoknade dobro prijetili preko Mikolčića, obranio je Muftić, a zatim u 93. minuti 2:1 za Plave. Krpić je pogodio nakon uigrane akcije iz prekida za pobjedu Plavih od 2:1.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije