poraženi od Neftcija s 2:0

Željezničar se porazom od Neftcija oprostio od Konferencijske lige

Željezničar - Neftcija
Fena
03.08.2023.
u 21:14

Željezničar se nakon ovog poraza okreće domaćem prvenstvu

Nogometaši Željezničara oprostili su se od Konferencijske lige nakon što su večeras u azerbejdžanskom Bakuu izgubili u uzvratnom susretu od ekipe Neftcija s 2:0.

Azerbejdžanski tim bio je bolji protivnik tijekom cijelog susreta i zasluženo se plasirao u treće pretkolo ovog natjecanja, gdje će igrati protiv turskog velikana Bešiktaša.

Neftci je od početka igrao dosta ofanzivno, ali prvu ozbiljniju šansu imala je ekipa Željezničara u 17. minutu kada udarac Ovčine brani golman domaćeg sastava Brkić.

Neftci dolazi do vodstva dva minuta kasnije kada zadnja linija Željezničara griješi na svojoj polovici terena, a njihovu pogrešku iskoristio je Saief, koji bez većih problema matira Muftića.

Do kraja prvog poluvremena Neftci je imao dvije velike šanse za novi pogodak, međutim obrana „plavih“ je bila na visini zadatka.

Željezničar je zaigrao dosta bolje u drugom poluvremenu i u nekoliko navrata zaprijetio domaćem timu. Odličnu priliku u 56. minutu imao je Krpić, čiji udarac brani Brkić.

Veliku priliku u 60. minutu propustio je strijelac prvog gola Saief koji je sam izašao pred golmana Željezničara, ali golman „plavih“ uspjeva obraniti njegov šut.

Pitanje pobjednika riješeno je u 68. minutu kada drugi gol za domaćina glavom postiže Israfilov.  

Željezničar je u nastavku utakmice pokušao napraviti nešto više pred golom protivnika, ali bez mnogo uspjeha. Brkić je u 74. minutu obranio dobar pokušaj Drlje, a šest minuta kasnije u prilici je bio Amoah, međutim defanzivac Neftcija Matias je bio brži i zaustavio je napad „plavih“.

Do kraja utakmice nije bilo većih prillika. Azerbejdžanski predstavnik bez problema je kontrolirao tijek utakmice i nastavit će n atjecanje u 3. pretkolu Konferencijske lige. Željezničar se nakon ovog poraza okreće domaćem prvenstvu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije