Konferencijska liga

Željezničar ostao bez pobjede u sudskoj nadoknadi

Sportsport
27.07.2023.
u 23:05

Željezničar je na Grbavici u susretu 2. pretkola Konferencijske lige dočekao Neftcu, a na kraju su Plavi ostali bez pobjede u posljednjim sekundama (2:2).

Željezničar je bio blizu nove europske pobjede. Večeras je na Grbavici gostovao Neftci iz Azerbejdžana, a na kraju su Plavi ostali bez pobjede u 95. minuti utakmice.

Neftci je krenuo nešto ofanzivnije u uvodnim minutama. Tim Adriana Mutua pokušao je brzim golom šokirati Plave, no to se nije dogodilo i Plavi su stajali jako dobro u defanzivi.

A onda u 12. minuti eksplozija na Grbavici. Odigrali su Plavi fenomenalnu akciju po lijevoj strani, Nedim Mekić ubacuje na drugu stativu gdje je sjajni Dženan Haračić koji pogađa za 1:0 uz erupciju oduševljenja na tribinama, piše Sportsport.ba.

Na Grbavici se potom igrala dosta čvrsta utakmica. Nije bilo previše opasnih situacija, a u 33. minuti Željo ostaje bez Irfana Jašarevića koji je zbog ozljede bio prinuđen napustiti utakmicu.

Potom je Neftci krenuo prema naprijed i takva igra mu se isplatila u 43. minuti. Drina pravi ogromnu grešku, Ozobić mu krade loptu i dodaje do Lebona koji uz pomoć Kosorića pogađa za 1:1.

Nakon toga je uslijedilo dosta varnica na Grbavici. Sudac iz Estonije je imao pune ruke posla i odlučio je produžiti prvi dio utakmice za čak osam minuta.

U dodatnom vremenu je viđeno dosta toga. Ozobić opasno prijeti u dva navrata golu Željezničara, a zatim u posljednjim sekundama prvog dijela Grbavica je ponovno eruptirala. Joseph Amoah nakon sjajne akcije i asistencije Krpića pogađa za 2:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme golman Mulalić pravi komičnu pogrešku na golu. Nije vidio da mu je lopta vraćena nakon što je izvedena s centra i uhvatio ju je rukama, te su gosti dobili indirekt.

Srećom, nisu uspjeli zabiti. Saief je teško nokautirao golmana Plavih kojeg je potom Hitna pomoć morala buditi na terenu. Mulalić je ustao i nastavio utakmicu.

Imao je potom Drljo solidan šut za domaće, pravo u Brkića, da bi u 61. minuti Mulalić spektakularno skinuo udarac Lebona.

Pao je Željezničar fizički i to je bilo vidljivo. Neftci je to koristio, a Mulalić u 71. minuti ponovo spašava Plave u duelu s Lebonom.

Bašić je potom odlučio zatvoriti utakmicu. Plave je održavala velika podrška s tribina koje su ponovno bile pune i u jedan glas su pružali podršku.

Gosti su na kraju pokušavali na sve načine doći do izjednačenja, a u tome su i uspjeli u 95. minuti meča. Rahman Hadžijev je spektakularno zabio za 2:2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?