WWin liga BiH

Željezničar nadigrao Sarajevo na Grbavici, golovima Hiroša i Galića

Željezničar
Fena
03.03.2024.
u 20:52

Nogometaši Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Sarajeva sa 3:0, u derbi susretu 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Golove su postigli Amer Hiroš i 12. te Marin Galić u 58. i 69. minuti.

Željezničar je sedam utakmica čekao na pobjedu, a došla je protiv najvećeg rivala, u vječitom derbiju. 

Obje ekipe u 151. gradski derbi ušle nakon serije loših rezultata, što se posebno odnosilo na Željezničar koji je pao na pretposljednju poziciju na ljestvici. Plavi su posljednji put slavili 4. studenoga protiv Sloge, a pet utakmica nisu znali za pogodak.

S druge strane, Sarajevo je nanizalo tri poraza nakon kojih je izgubilo trku za vodećim dvojcem na ljestvici i ova utakmica im je također bila prilika da se vrate na pobjednički kolosijek. No, u večerašnjem meču nisu pokazali gotovo ništa protiv raspoloženog Željezničara koji je odigrao perfektno u defanzivi zaustavivši susjede na samo jednoj prilici, iz prekida u 5. minuti kada je Đuričković šutirao glavom preko gola.

U 12. minuti domaći su poveli golom Hiroša iz slobodnog udarca sa više od 30 metara. Hiroš je iznenadio loše postavljenog golmana Ilieva i pogodio donji desni kut gola.

Nekoliko minuta kasnije nova prilika za Željezničar. Penaranda je napravio glupost pred svojim golom i uposlio Amoaha, koji šutira sa 12 metara, ali je blokiran u posljednji trenutak.

Do kraja poluvremena igralo se između dva šesnaesterca, bez većih uzbuđenja. 

U nastavku Željezničar postiže još dva gola i rješava pitanje pobjednika. U 58. minuti Amoah je prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu šesnaesterca, lopta je došla do usamljenog Galića koji sa nekoliko metara trese mrežu za erupciju oduševljenja navijača. Desetak minuta kasnije Galić ponovno koristi ubacivanje Boljevića, u sa sedam metara prizemnim udarcem pogađa gol.

U posljednjoj minuti došlo je do čarki na terenu, a sudac Sivac je sve riješio žutim kartonima Soldi, Ovčini i Krpiću, dok je golman Sarajeva Iliev dobio crveni karton.

Nakon ove pobjede Željezničar je pobjegao sa pretposljednjeg mjesta, dok Sarajevo ostaje na četvrtoj poziciji na ljestvici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije